Tiedote 13.7.2006 – Ministerit edellä, Eurooppanuoret perässä
Eurooppanuoret ry:n kesätapahtuma 15.-16.7.2006 Jyväskylässä ja lähiympäristössä
Eurooppanuoret kokoontuvat tulevana viikonloppuna 15.-16.7.2006  kesätapahtumaan, jonka teemana on kilpailukyky. Yli 30 osallistujaa eri puolilta Suomea saapuu Jyväskylässä ja lähiympäristössä järjestettävään  tapahtumaan.
Tapahtuma alkaa lauantaina 15.7.2006 kilpailukykyseminaarilla klo  14.00-15.30 Jyväskylän yliopiston Agorassa (Auditorio 2). Alustajana  seminaarissa on kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen, joka  kertoo tuoreita kuulumisia ministerikokouksesta ja pohtii EU:n  kilpailukykyä. Seminaari on kaikille avoin.
 
Viikonlopun aikana Eurooppanuoret risteilevät Päijänteellä, kisaavat  kilpailukykyä vaativissa lajeissa ja tutustuvat keskisuomalaisiin  matkailukohteisiin. Sunnuntaina 16.7. Eurooppanuoret ry:n hallitus ja
 aluejärjestöjen edustajista koostuva Alueiden komitea kokoontuvat  Korpilahdella.
 
 ”EU:n ministerikokouksesta saimme idean järjestää kesätapahtuma juuri  Jyväskylässä ja valitsimme teemaksi tietysti kilpailukyvyn. Suomen  EU-puheenjohtajuus luo päättäjien ja kansalaisten väliselle vuoropuhelulle  hyvät mahdollisuudet. Tämä tapahtuma on yksi esimerkki noiden  mahdollisuuksien hyödyntämisestä”, kertoo Anu Tokila Jyväskylän Eurooppanuoret ry:stä.
 
Eurooppanuoret ry on 1997 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena  on mm. edistää myönteistä suhtautumista Euroopan yhdentymiseen ja Euroopan  unioniin, synnyttää EU:n kehittämiseen liittyvää kansalaiskeskustelua suomalaisten nuorten keskuudessa ja syventää nuorten Eurooppa-tietoutta.
Eurooppanuorilla on runsaasti alueellista toimintaa. Tällä hetkellä  aluejärjestöjä toimii pääkaupunkiseudulla, Joensuussa, Jyväskylässä,  Oulussa, Rovaniemellä, Tampereella, Turussa ja Vaasassa.
 
 Lisätietoja tapahtumasta:
 Anu Tokila, Jyväskylän Eurooppanuoret ry: antokila@cc.jyu.fi, p.
 040-5892329 tai
 Salla Aaltonen, Eurooppanuoret ry:
 salla.aaltonen@eurooppalainensuomi.fi,
 p. 044-5360051
 
 www.eurooppanuoret.net

0