3.8.2006 Kutsu tiedotusvälineille
Suomen EU-puheenjohtajuuskausi suurennuslasin alla
Eurooppanuoret ry:n vuoden perinteinen päätapahtuma Linnaseminaari Haikon kartanossa 5.-6.8.2006
40 nuorta eri puolilta Suomea saapuu Eurooppanuorten kaksipäiväiselle Linnaseminaarille Haikkoon kuulemaan esityksiä Suomen EU- puheenjohtajuuskaudesta ja keskustelemaan teemoista. Seminaari on avoin vain etukäteen ilmoittautuneille.
Puheenjohtajuuskauden agendalla oleviin kysymyksiin pureudutaan laaja-alaisesti. Seminaarilla teemoista alustavat muun muassa pääministeri Matti Vanhanen, SAK:n apulaisjohtaja Matti Viialainen ja alivaltiosihteeri Helena Tuuri sekä joukko muita johtavia EU-asiantuntijoita. Suurennuslasin olla ovat Euroopan työmarkkinat, unionin kilpailukyky ja talouskasvu, laajentumiseen ja syventymiseen liittyvä problematiikka sekä unionin hallinnolliset näkökulmat.
”Suomen puheenjohtajuuskausi on nopeasti ohi ja tehtävää on lyhyessä ajassa paljon. Mielenkiinnolla kuulemme, miten Suomi haasteestaan toteuttajien ja asiantuntijoiden mielestä suoriutuu”, Eurooppanuorten puheenjohtaja Suvi Aherto toteaa.
”Seminaari tarjoaa sekä jäsenneltyä ja monipuolista tietoa, että suoran vaikuttamismahdollisuuden nuorille. Seminaarin keskusteluosuuksissa jokainen voi ottaa kantaa siihen, miten puheenjohtajuuskausi pitäisi hoitaa ja mitä teemoja tulisi pitää esillä”, Aherto kiittelee yhdeksättä kertaa järjestettävän Linnaseminaarin konseptia.
Eurooppanuoret ry on 1997 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää myönteistä suhtautumista Euroopan yhdentymiseen ja Euroopan unioniin, synnyttää EU:n kehittämiseen liittyvää kansalaiskeskustelua suomalaisten nuorten keskuudessa ja syventää nuorten Eurooppa-tietoutta.
Eurooppanuorilla on runsaasti alueellista toimintaa. Tällä hetkellä aluejärjestöjä toimii pääkaupunkiseudulla, Joensuussa, Jyväskylässä, Oulussa, Rovaniemellä, Tampereella, Turussa ja Vaasassa.
Lisätietoja tapahtumasta antavat:
Suvi Aherto, puheenjohtaja
050-3496121
Salla Aaltonen, pääsihteeri
044-5360051

0