Viime viikolla avattu nettisivusto www.kurkkudirektiivi.fi on saavuttanut melkoisesti huomiota. Sivuilla murretaan EU-myyttejä sketsivideoiden kautta ja niin videoita, EU:ta kuin myyttejäkin on mahdollista kommentoida sivuilla.

Kävijöitä sivuille houkuteltiin jakamalla käyriä kurkkuja Helsingin keskustassa. Myös Suomen hallitukselle lähetettiin omansa avoimen kirjeen kera, jossa vaadittiin avointa EU-politiikan tekoa.

Suurimmaksi osaksi sivut ovat saaneet erittäin positiivista palautetta, mutta odotetusti etenkin sivun keskusteluosiosta löytyy myös sapekasta kritiikkiä. Negatiivisessa kritiikissä Eurooppanuoret leimataan EU:n käsikassaroiksi ja videot propagandaksi. On helppo todeta, että ”EU on ***seestä”.

Toki voidaan heti kättelyssä sanoa, että Eurooppanuoret suhtautuu EU:hun myönteisesti ja tämä on myös videoiden lähtökohtana. Kansalaisjärjestönä ja selkeästi tietyn mielipiteen omaavana tämä on varsin ymmärrettävää. Eri asia olisi, jos vaikkapa Suomen hallitus levittäisi kyseisiä videoita. Mutta kolikolla on aina kaksi puolta, se minkä Eurooppanuoret kokee EU:n etuna, on toisen mielestä sen haittapuoli. Yhtä totuutta ei ole olemassakaan, sen sijaan mielipiteitä yhtä monta kuin ihmisiäkin.

Toisaalta Kurkkudirektiivi.fi –sivustolla halutaan vastata myös kriittisiin puheenvuoroihin. EU:ssa riittää varmasti parannettavaa ja yksi sivuston tärkeimmistä tehtävistä onkin innostaa nuoria lähtemään mukaan vaikuttamaan omiin asioihinsa. Kaikkein helpointa on todeta, että se, tämä tai tuo on aivan scheissea, sen sijaan, että yrittäisi asiaa viedä paremmaksi katsomaansa suuntaan. Eurooppanuoret ajaa nimenomaan demokraattisempaa EU:ta. Ja kuten tunnettua, demokratiassa ideana on, että myös kriittiset äänet ovat kuuluvilla ja enemmistön niin halutessa myös vallitsevana.

Kurkkudirektiivin saama huomio niin hyvässä kuin pahassa osoittaa sen, että keskustelu on voimissaan. Käythän kertomassa sivuilla, mitä sinä ajattelet!

Kirjoittaja on Eurooppanuoret ry:n pääsihteeri.

KUVA JA KOMMENTTI

0