Eurooppanuoret ry:n järjestämän äänestyksen vuoden nuoresta eurooppalaisesta voitti tänä vuonna Euroopan nuorisofoorumin suomalainen varapuheenjohtaja, partiojohtaja Jaakko Weuro. Weuroa voittajaksi ehdottaneiden perusteluissa korostui Weuron kansainvälinen työ nuorten hyväksi Euroopassa.

Tiedote 9.5.2008
Julkaisuvapaa

– Olen oikein otettu tästä valinnasta! Toivon, että voisin innostaa mahdollisimman monia nuoria kiinnostumaan EU:sta ja ottamaan kantaa siihen, millaisen tulevaisuuden Euroopan he haluavat nähdä. On surullista, että Suomessa hallitus, puolueet ja monet kansalaisjärjestöt vaikenevat omista Eurooppa-näkemyksistään. Keskustelua paremmasta Euroopasta ja yhteisistä asioista ei näytä syntyvän, jos me nuoret emme sitä käynnistä, Weuro kommentoi asiaa.

Euroopan nuorisofoorumi (European Youth Forum, YFJ) on eurooppalaisten nuorisojärjestöjen yhteistyö- ja vaikuttamisjärjestö, joka toimii nuorten oikeuksien ja elinolojen puolesta vaikuttamalla eurooppalaiseen ja kansainväliseen nuorisopolitiikkaan EU:ssa, Euroopan Neuvostossa ja YK:ssa. Euroopan nuorisofoorumilla on lähes sata jäsenjärjestöä, joissa toimii yhteensä miljoonia nuoria.

Helsingin yliopistossa oikeustiedettä opiskeleva Jaakko Weuro on toiminut Euroopan nuorisofoorumin hallituksessa vuosina 2005-2006, Allianssin kansainvälisten asioiden jaoston varapuheenjohtajana ja eri tehtävissä Suomen Partiolaissa ja Pääkaupunkiseudun Partiolaisissa. Hänet valittiin Euroopan nuorisofoorumin varapuheenjohtajaksi Partiolaisten maailmanjärjestön ehdokkaana.

– Jaakko on omalla toiminnallaan edistänyt nuorten asemaa Euroopassa sekä eurooppalaisuutta nuorten keskuudessa. Järjestöissä vaikuttaminen on myös kovaa työtä jota tehdään täysin vapaaehtoisesti ja siksikin tunnustus tämänkaltaiselle työlle on paikallaan, Eurooppanuorten puheenjohtaja Joonas Turunen kommentoi valintaa.

Eurooppanuoret ry etsi kilpailullaan sellaista alle 35-vuotiasta nuorta, joka toimisi merkittävästi suvaitsevaisuutta ja kansainvälisyyttä edistävällä tavalla. Kilpailun tulos julkistettiin Eurooppa-päivänä 9.5. Esplanadin juhlalavalla.

Kilpailuun sai kuka tahansa esittää perusteluineen ehdokkaita kevään aikana. Aiempina vuosina vuoden nuoreksi eurooppalaisiksi on valittu muun muassa inarinsaameksi räppäävä Amoc, Don Johnson Big Bandin laulaja ja ihmisoikeusaktivisti Tommy Lindgren sekä nyrkkeilijä Eva Wahlström.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja             Jaakko Weuro
Joonas Turunen             050-5900517
040-5425935
Eurooppanuoret ry

0