Mitä on urbaani eurooppalaisuus? Entä millainen on eurooppalainen kaupunki? Kuinka ihmiset voivat vaikuttaa kaupunkitilaan tai kaupunkitilassa – vai voivatko? Entä tunteeko kaupungissa toisten ihmisten vaikutuksen? Voiko urbaanin vaikutuksen löytää myös kaupunkitilan ulkopuolelta?

Eurooppanuoret ry:n kesän 2008 valokuvakilpailu on avattu! Valokuvakilpailun teemana on ”Urbaani Eurooppa: ihmisen vaikutus”.

Kilpailukuvien toivotaan käsittelevän aihetta mietitysti mutta luovasti, kuvaajan omien näkemysten pohjalta. Vaivannäköä ja taiteellista otetta arvostetaan. Kilpailuaika päättyy 31.8. ja voittajat julkistetaan syyskuussa 2008.

Aihetta voi lähestyä monesta lähtökohdasta, kunhan toteuttamisen päävälineenä toimii kamera ja lopputulos voidaan luokitella valokuvaksi. Kilpailuun voi halutessaan osallistua myös 2 – 3 kuvan kokoelmalla, jolloin osallistujan töitä arvioidaan kokonaisuutena. Kuviin voi halutessaan liittää myös lyhyen kuvatekstin. Kilpailuraadin arviointikriteereinä toimivat mm. visuaalinen ja tekninen onnistuneisuus, ilmaisun omaperäisyys, taiteellisuus ja kuvan sanoma.

Osallistu Eurooppanuorten valokuvakilpailuun lähettämällä kuvasi sähköpostilla JPG-muodossa osoitteeseen kilpailu@eurooppanuoret.fi Lisää sähköpostin viestiosaan nimesi, ikäsi ja yhteystiedot. Lähetetyn kuvan maksimikoko saa olla 5 Mb.

Valokuvakilpailun lahjakorttipalkinnot ovat seuraavat:
1. palkinto 300 euroa, 2. palkinto 200 euroa, 3. palkinto 100 euroa ja 4. palkinto 50 euroa

Valokuvakilpailun arviointiraatiin kuuluvat kuvataiteilija-valokuvaaja Tiitus Petäjäniemi, kuvataiteilija-taidekasvatuksen tutkija Juha Merta, Eurooppanuoret ry:n varapuheenjohtaja Anna Ranki ja JEF-Europen valtuuston jäsen Jari-Pekka Kaleva.

0