Eurooppanuoret jännitti Yhdysvaltain presidentinvaalien tulosta järjestämällä 28.10. seminaarin USA:n ja EU:n suhteista vaalien jälkeen. Vaalituloksen selvittyä Eurooppanuoret onnittelee lämpimästi Barack Obamaa hienosta vaalivoitosta ja toivoo entistä vahvempaa yhteistyötä Atlantin yli!

29.10.2008: Eurooppanuoret odottaa jännityksellä USA:n presidentinvaalien tulosta

USA:n presidentinvaalit lähestyvät. Vaaleja tarkasti seuraava Realclearpolitics.com antoi tänään aamulla 6 prosenttiyksikön johdon Barack Obamalle. Tulos saadaan laskemalla kaikkien tärkeimpien galluptutkimusten keskiarvo osavaltioittain. Vaalien voittamiseen vaaditaan vähintään 270 valitsijamiehen ääntä. Tällä hetkellä Obamalla olisi 311 ja McCainilla 142 valitsijamiesääntä. 85 äänen kohtaloa on vaikea vielä ennakoida.

Eurooppanuoret järjesti 28.10 yhdessä Hankenin ylioppilaskunnan kanssa seminaarin USA:n vaaleista. Michael Butler Yhdysvaltojen suurlähetystöstä, Risto E. Penttilä EVA:sta ja Lauri Tierala Eurooppalaisesta Suomesta arvioivat tilaisuudessa ehdokkaiden olevan loppujen lopuksi melko samankaltaisia. Obaman arvioitiin olevan vähemmän liberalistinen kauppapolitiikan suhteen ja McCainia pidettiin haukkamaisempana esimerkiksi Iranin suhteen. Puhujat pitivät myös Obamaa ennakkosuosikkina. McCainin kaatajaksi arveltiin talouskriisiä ja Palinin valintaa varapresidentiksi.

Eurooppanuoret odottaa jännityksellä USA:n vaaleja, erityisesti Eurooppa-USA suhteita silmällä pitäen. Barack Obama on kiistatta eurooppalaisten suosikki, mutta miten hän loppupeleissä Eurooppaan suhtautuisi on mielenkiintoinen kysymys.

KOMMENTIT

0