Eurooppanuorten puheenjohtaja Matti Niemi vaatii maahanmuuttokeskustelijoilta perspektiivin muutosta. Niemi muistuttaa, että EU:n alueella vallitsee vapaa liikkuvuus niin työvoimalle kuin pääomille ja palveluillekin.

– Se tarkoittaa, että EU-alueella kuka tahansa saa tulla tänne töihin ja täältä voi lähteä minne tahansa. Tämän periaatteen rajoittaminen olisi anteeksiantamatonta, Niemi sanoo.

– Me nuoret olemme kasvaneet avoimeen maailmaan. Emme katso hyvällä pyrkimyksiä pystyttää uusia muureja. Tämä koskee paitsi unionia, myös sen ulkopuolisia kansalaisia.

Niemen mukaan suomalaisten keskustelijoiden tulisi tunnustaa talouden ja työmarkkinoiden eurooppalaistuminen. Suomessa voi olla 300 000 työtöntä, mutta Euroopassa heitä on 23 miljoonaa.

– Työvoiman ylitarjonta, joka aiheuttaa osaltaan työehtojen polkemista ja haitallista palkka- ja verokilpailua, on Euroopan laajuinen ongelma, Niemi sanoo.

Niemi haastaakin suomalaiset puolueet katsomaan entistä tiukemmin Eurooppaan maahanmuuttolinjauksissaan.

– Odotamme näkevämme eduskuntavaaleissa puolueilta lupauksia siitä, mitä Suomi tekee taloustilanteen parantamiseksi eurooppalaisessa viitekehyksessä, Niemi vaatii.

Lisätietoja:

Matti Niemi
puh: 045 679 1717
email: matti.niemi@eurooppanuoret.fi

Eurooppanuoret ry on vuonna 1997 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorten kansalaisjärjestö. Järjestöön voivat liittyä kaikki alle 35-vuotiaat.

0