Useat suomalaispoliitikot yrittivät kirjaimellisesti kaataa Euroopan komission Eurooppa-päivän juhlinnassa Helsingin Esplanadilla. Eurooppanuoret askarteli komissaarien  kuvat tyhjiin tölkkeihin, joista koottua pyramidia pallolla tähtäämällä sai yrittää ”kaataa” komission.

Komission kaatoa yrittivät mm. pääministeri Matti Vanhanen (kesk.), europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (kesk.) sekä kansanedustajat Pertti Salolainen (kok.), Raija Vahasalo (kok.), Arja Karhuvaara (kok.), Johanna Kariniemi (vihr.) ja Pirkko Ruohonen-Lerner (ps).

– Haluamme lisätä parlamentarismia Euroopassa. Euroopan parlamentissa tulisi olla hallitus, eli poliittinen komissio sekä oppositio. Mahdollisuus komission ”kaatamiseen” on herättänyt tarvittavaa keskustelua, sanoo Eurooppanuorten puheenjohtaja Matti Niemi

Moni kävijä on tähdännyt pyramidissa kreikkalaiseen kalastusasioiden komissaariin Maria Damanakiin.

– Ihmisten turhautuminen on ymmärrettävää. Useampi on kuitenkin toivonut komissiolta vahvaa roolia yhteisten eurooppalaisten etujen puolesta, Niemi sanoo.

Eurooppa-päivää juhlittiin perjantaina 7.5. ympäri Suomen. Eurooppanuoret osallistui juhlintaan kahdeksalla paikkakunnalla.

0