Turun Eurooppalaiset Nuoret ilmoittautuivat mukaan Fastlaskiaiseen. TYY:n, ÅAS:n, TUO:n sekä Noviumin järjestämää laskiaisriehaa vietettiin Vartiovuorenmäellä laskiaistiistaina 8.3.2011.

Turun Eurooppalaiset Nuoret olivat valmistautuneet riehaan minimaalisesti, mutta antaumuksella. Laskuspektaakkelimme oli suunniteltu tietysti EU-teemassa, aiheena PIGS-maat.

Symboliikasta ei ollut puutetta. Suunnittelimme yhden meistä sonnustautumaan Timo Soinin naamariin. Muut laskijat pukeutuivat PIGS-maita kuvaaviin paitoihin. Soinin tarkoituksena oli työntää Kreikka ja Irlanti alas mäkeä, kun taas toisen laskun saisivat kokea taloudellisen kuilun partaalla keikkuvat Portugali ja Espanja. Mietimme mäenlaskuun pyroteknistä loppuhuipennusta.

Kaikki ei mennyt ihan niin kuin piti. Vartiovuorenmäellä koettiin tämään suurta draamaa: ennen kun olimme päässeet edes mäenlaskuun, toinen pulkkamme sekä EU-liput olivat kadonneet.

Etsinnät eivät tuottaneet tulosta. Ei auttanut muu kuin peruuttaa mäenlaskuspektaakkeli osaltamme. Turun Eurooppalaisten Nuorten laskua ei siis koettu tänä vuonna.

Hallitus ei lannistunut, vaan iloisin mielin lähtee kehittämään uutta ideaa. Vuoden päästä palaamme laskiaisriehaan entistä ehompana.

Kuvia muuten onnistuneesta päivästä löytyy TENun FB-sivuilta.

Kirjoittaja on Turun Eurooppalaisten Nuorten viestintä- ja tiedotusvastaava.

0