Eurooppanuoret ry on valinnut vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi tänä vuonna tanssija-koreografi Sam Vaherlehdon. Valinta julkistettiin ja Vaherlehto palkittiin Eurooppa-päivänä 9.5.2011 Jyväskylän aurinkoisessa Kirkkopuistossa.

Eurooppanuorten mielestä kansainväliselle uralle tähtäävä ja jo paljon ulkomailla esiintynyt ja kilpaillut Sam Vaherlehto on todellinen nuori kosmopoliitti ja siksi osuva valinta vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi. Ennen kaikkea Eurooppanuorten mieliä lämmittää se, että Vaherlehto näkee tulevaisuutensa nimenomaan eurooppalaisen nykytanssin parissa ja aikoo esimerkiksi työskennellä ensi syksyn Kööpenhaminassa koreografi Lotte Sighin uuden kansainvälisen teoksen parissa.

Vaherlehto oli iloisesti yllättynyt saamastaan nimityksestä ja otti vuoden nuoren eurooppalaisen kunniakirjan vastaan hymyssä suin. -Euroopan yhdentymisestä on ollut minulle ihan konkreettista hyötyä, kun voin vapaasti matkustaa eri puolille Eurooppaa kiinnostavien työtehtävien perässä. Eurooppalaisuus merkitsee minulle siis todella paljon, Vaherlehto kommentoi valintaa.

– Sam Vaherlehto on nuori, positiivinen ja vahvasti kansainvälinen henkilö ja siksi oivallinen esikuva eurooppalaisille nuorille Suomessa ja muuallakin Euroopassa. Kertomalla eurooppalaisista urahaaveistaan julkisuudessa hän myös antaa kasvot nuorten vapaalle liikkuvuudelle Euroopassa, Eurooppanuorten puheenjohtaja Matti Niemi kommentoi valintaa.

Eurooppanuoret ry etsi kilpailullaan sellaista alle 35-vuotiasta nuorta, joka antaa positiivista kuvaa eurooppalaisuudesta ja toimii merkittävästi kansainvälistä suvaitsevuutta edistävällä tavalla.

Ehdotuksia vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi sai lähettää sekä sähköpostitse että Eurooppanuorten internetsivujen kautta. Aiempina vuosina vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi on valittu muun muassa taitoluistelija Laura Lepistö (2010) ja laulaja Koop Arponen (2009).

Lisätietoja:

Matti Niemi
puheenjohtaja
p. 045-6791717
matti.niemi@eurooppanuoret.fi

Satu Tuomikorpi
pääsihteeri
p. 043-2100502
satu.tuomikorpi@eurooppanuoret.fi

0