Jyväskylän Eurooppanuoret ry:n kevääseen mahtui monenlaisia tapahtumia, jotka kaikki onnistuivat mielestämme upeasti. Kevät alkoi 24.2 Viiniä ja patonkia – illalla, jonka teemana oli Unkari ja EU. Puhujaksi saimme Katalin Miklóssyn Helsingin yliopiston politiikan ja talouden tutkimuksen laitokselta, jonka Unkarin tuntemus ja omat kokemukset tekivät illasta mielenkiintoisen ja ajatuksia herättävän. Kevään toiminta jatkui seuraavaksi rennon Puhetta paikallistoiminnasta –illallisen muodossa 2.3. Illan tavoitteena oli ruokailun lomassa keskustella ja pohtia eri yhteistyömahdollisuuksista Jyväskylän alueella. Illan anti oli oikein hyvä ja loppukevään tapahtumien yhdeksi pääosaksi nousikin yhteistyö muiden järjestöjen kanssa.

Jyväskylän Eurooppanuoret tekivät yhteistyötä kevään aikana Jyväskylän YK-yhdistyksen, AIESEC Jyväskylä ry:n, Jyväskylän Eurooppatiedotuksen, valtio-opin ainejärjestö Puolue ry:n, Monikulttuurikeskus Glorian ja SPR:n kanssa. Yhteistyön ansiosta tapahtumiin saatiin erilaisia näkökulmia, mikä toi myös enemmän osallistujia. JEN, JyYK ja AIESEC järjestivät yhdessä 12.4 kyselyillan kansainvälisestä työharjoittelusta. Jokaisen järjestön tuli hankkia omaan järjestöönsä liittyviä puhujia, jotka kertoisivat, kuinka harjoitteluun voi päästä sekä myös omia kokemuksia työharjoittelusta.  Pääsihteerimme Satu Tuomikorpi, Anneli Jäätteenmäen entinen avustaja Outi Laatikainen ja Eurooppatiedotuksen Kanerva Kuisma olivat meiltä kertomassa EU:n tarjoamista työmahdollisuuksista sekä omista kokemuksista. Osallistujia oli noin 50.

Eduskuntavaalien lähestyessä JEN järjesti 29.4 yhdessä Puolue ry:n ja JyYKin kanssa vaalipaneelin. Paneeli oli todella mielenkiintoinen ja osallistujia laskettiin olevan jopa päälle 100! Kevään viimeinen tapahtuma oli Eurooppa-päivä 9.5. Tapahtuma järjestettiin Kirkkopuistossa JEN ry:n, Eurooppatiedotuksen, Glorian ja SPR:n yhteisvoimin. Puistoon olimme järjestäneet teltan, äänentoiston, kahvituksen, arvonnan, ilmapalloja ja esitteiden jaon. Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo vieraili tapahtumassamme ja häneltä sai kysellä kysymyksiä. Päivä huipentui Vuoden Nuoren Eurooppalaisen palkitsemiseen, joka tänä vuonna oli Sam Vaherlehto. JEN ry:n vastuulla tapahtumassa erityisesti oli Eurooppa-aiheinen rastirata, jonka hallituksemme itse keksi ja suunnitteli. Rastirata oli suunnattu 11–12 vuotiaille lapsille ja näin ollen kutsuimmekin keskusta-alueen lähikouluista luokkia vierailemaan rastiradallamme. Rastirata oli menestys, ja sekä oppilaat että opettajat pitivät siitä. Hienoa oli huomata, kuinka paljon lapset tiesivät Euroopasta ja Euroopan unionista. Kävijöitä koko päivän aikana laskettiin olevan noin 300, joka on todella kiitettävä määrä mielestämme. Parasta tapahtumassa oli juuri se, että se oli suunnattu kaiken ikäisille. JEN ry haluaakin vielä kiittää kaikki osallistujia ja erityisesti vapaaehtoisia rastinvetäjiä, joita saimme yliopistolta värvättyä. Teidän apunne oli korvaamaton päivän läpiviemiseksi!

Jyväskylän Eurooppanuoret ry:n syksyyn tulee myös mahtumaan monenlaista tapahtumaa. Syksy tietenkin alkaa uusien illalla Opinkiven saunalla 29.9, jonka tarkempi ohjelma selviää myöhemmin. Syksyn ensimmäinen iso juttu tulee olemaan 13.10 oleva keskusteluilta. Keskusteluillan teemana tulevat olemaan ydinvoima sekä kansalaisjärjestöjen vaikutusmahdollisuudet. Puhujiksi ja keskustelijoiksi tulemme näillä näkymin saamaan lobbarit Fennovoimalta ja Greenpeacelta, joten varmasti mielenkiintoista keskustelua ja väittelyä luvassa. Tätä ei todellakaan kannata jättää väliin! Muut syksyn tapahtumat tulevat tarkentumaan syksyn aikana, joten seuraa sähköpostilistoja ja Facebookia.

Nauttikaa kesästä ja nähdään syksyllä!

Kirjoittaja on Jyväskylän Eurooppanuoret ry:n puheenjohtaja.

0