Vuosi lähestyy loppuaan ja ajattelin muutamalla luvulla tiivistää Eurooppanuorten omien sivujen näkyvyyttä netissä. Eurooppanuorten uusittu sivustohan julkaistiin reilu vuosi sitten tarkoituksena tuoda tapahtumien, uutiskirjeen ja julkaisutoiminnan avuksi viestinnässä entistä voimakkaammin sähköiset kanavat.

Uutiskirje ja julkaisut
Joka toinen viikko lähetettävä Eurooppanuorten uutiskirje tavoittaa lähes 1,000 jäsentä ja toiminnasta kiinnostunutta. Jäsenlehti Tähdistön painosmäärä on 2,000 ja siitä julkaistiin kaksi numeroa:

Facebook
Vuosi aloitettiin Facebookissa noin 180 seuraajalla ja nyt Eurooppanuoria seuraa 344 henkilöä. Toisesta sijasta kisaavat tasaväkisesti PENu (122) ja TENu (117); katso kaikkien alueiden luvut.

Eurooppanuorten Facebook-sivun seuraajat vuonna 2011

Suunta on oikea, mutta luvut ovat pieniä verrattuna esimerkiksi kattojärjestöömme JEFiin 3,524 Norjaan 1,125 tai Saksaan 1,414; joiden välissä olemme jäsenmäärällä mitattuna: Saksa 2,663; Suomi 1,315 ja Norja 810.

Facebookin suhteen kattojärjestön seuraajista 86% on 18-34 vuotiaita ja miehiä / naisia on suunnilleen saman verran. Viestinnän tapahtuessa lähinnä suomeksi, muita maita ei juurikaan tavoiteta.

Seuraajien demografia

Eurooppanuoret.fi
Eurooppanuorten sivustolla julkaistaan muun muassa aluejärjestöjen kuulumisia ja uutisia järjestön toiminnasta jäsenistölle. Tänä vuonna blogiin julkaistiin 65 kirjoitusta ja sivustolla vierailtiin yhteensä yli 13,000 kertaa. Keskimmäinen kävijäpiikki on esimerkiksi Sam Vaherlehdon valinta vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi Eurooppapäivänä 9.5.:

Sivuston kävijät 2011

Aluejärjestöjen sähköinen viestintä hoidetaan pääasiassa sähköpostilistojen ja Facebookin kautta, mutta eurooppanuoret.fi -osoitteesta löytyvät myös kunkin aluejärjestön sivut esittelyineen ja yhteystietoineen. Tampereen sivulla vierailtiin toiseksi eniten pääkaupunkiseuden jälkeen:

Alueiden alasivujen kävijät 2011

Uskon, että aihiot ovat olemassa ja näiden päälle on kohta valittavan uuden Pääsihteerin ja Hallituksen hyvä rakentaa Eurooppanuorten vuotta 2012; Euroopan kannalta haasteellisessa ympäristössä kylläkin!

Kirjoittaja on Eurooppanuorten hallituksen jäsen.

0