Belarus Action Day Joensuussa/in Joensuu 18.3.

Info in English below.

Tapahtumasta: JEF-Europe järjestää jo seitsemäntenä vuotena Free Belarus –tempauksen ympäri Eurooppaa! Free Belarus action tapahtuu yhtä aikaa yli 100 kaupungissa eri puolilla Eurooppaa maaliskuun 18. päivänä. Vuodesta 2006 lähtien Eurooppanuorten eurooppalaisen kattojärjestön JEF:in jäsenjärjestöt ja yhteistyökumppanit ympäri maailmaa ovat samanaikaisesti ottaneet kantaa ja ilmaisseet huolensa Euroopan viimeiseksi diktatuuriksi kutsutun Valko-Venäjän tilanteeseen paneurooppalaisella mielenosoituksella. Aikaisempina vuosina on otettu kantaa sananvapauden puutteeseen Valko-Venäjällä, symbolisesti vaientamalla tunnettuja patsaita eri puolilla Eurooppaa.

Joensuussa päivän tapahtuma on torin laidalla olevan Susi -patsaan luona tämän viikon sunnuntainan 18.3. klo 15. Ideana on, että patsaan suu peitetään tilanteesta otetaan kuvia. Joensuun Eurooppanuorten aktiiveja on paikalla ydinjoukko, mutta otamme mukaan lämpimästi kaikki mielenilmaukseen mukaan!! Mitä suurempi joukko sen näyttävämpää! Tee itsellesi kyltti, johon kirjoitat jotain tyyliin ”Free Belarus!” tai ”Democracy to people of Belarus!” Tekstit on hyvä kirjoittaa englanniksi, koska kuvat lähetetään JEF:lle suurempaa koontia varten.

Lisätietoa tapahtumasta englanniksi: http://www.jef.eu/index.php?id=11497

Joensuussa tapahtuman organisoi Joensuun Eurooppanuoret ry. Yhteyshenkilö on yhdistyksemme vpj Elisa Vornanen, elisa.vornanen@wippies.com tai 040 590 2769

******

Speak Up For Democracy In Belarus! – 18 March 2012, all over Europe

The event will start at 3 pm in Joensuu. Come to the Wolf Statue in Kauppakatu!

About the event: For the seventh year running, the Young European Federalists are organising their pan-European street action FREE BELARUS on 18 March 2012 to protest against and raise awareness on the last remaining dictatorship on the European continent. JEF remains dedicated to bringing attention to the worrying situation in Belarus where freedom of speech, assembly and association is continuously being breached.

With this years’ action we aim to “Speak Up For Democracy In Belarus!” It is time that we, as young Europeans, break the silence which is imposed on the Belarusian citizens and speak up! More than just gagging statues, we now call upon all European citizens to RAISE YOUR VOICE!

The organizer in Joensuu are european minded young people in the association Joensuun Eurooppanuoret. The Contact person is association’s vice president Elisa Vornanen, elisa.vornanen@wippies.com or 040 590 2769

More info about the Day in: http://www.jef.eu/index.php?id=11497

0