TIEDOTE 17.3.2012 JULKAISUVAPAA

EUROOPPANUORTEN VALKO-VENÄJÄ-MIELENOSOITUS VIIDESSÄ ERI KAUPUNGISSA 18.3

– MIELENILMAUKSET SUOMESSA OSANA YLEISEUROOPPALAISTA TEMPAUSTA

Eurooppanuoret ry sekä yhdistyksen eurooppalainen kattojärjestö Young European Federalists eli JEF-Europe järjestävät sunnuntaina 18.3.2012 jo seitsemäntenä vuonna vapautta ja demokratiaa Valko-Venäjälle vaativan Free Belarus -mielenosoituksen ympäri Eurooppaa. Tämän vuoden Free Belarus Action tapahtuu yhtä aikaa yli 100 kaupungissa eri puolilla Eurooppaa, sunnuntaina maaliskuun 18. päivänä 2012. Kaupungeista viisi on Suomessa. Eurooppanuoret ry sekä viisi Eurooppanuorten maakunnallista aluejärjestöä järjestävät sunnuntain 18.3.2012 kuluessa viidellä alueella mielenilmauksen vapauden ja demokratian puolesta Valko-Venäjälle – Helsingissä, Turussa, Riihimäellä, Joensuussa ja Rovaniemellä.

Helsingissä ”Vapaa Valko-Venäjä” -mielenilmaus järjestetään Eduskuntatalon edustalla kello 15-16. Tilaisuudessa puhuu mm. Eurooppanuorten hallituksen jäseniä. Turussa Eurooppanuoret marssivat alkaen klo 16 Turun kaupungintalolta teatterisillalta äänekkäänä marssirivistönä, iskulauseena kansainvälisesti ”Give Belarus a Voice! Free Belarus!” Joensuussa Eurooppanuoret osoittavat mieltä vapaan Valko-Venäjän puolesta alkaen klo 15 Joensuun torin laidalla olevan Susi -patsaan luona. Eurooppanuoret osoittavat sunnuntai-iltapäivänä mieltä myös Lapissa, Rovaniemen keskustassa. Viimeisenä mielenosoituksena illalla Hämeen Eurooppanuorten toimesta järjestetään vapaan Valko-Venäjän puolesta mielenilmaus Riihimäen puhaltajapatsaalla.

Vuodesta 2006 lähtien Eurooppanuorten eurooppalaisen kattojärjestön Young Yeuropean Federalistsin jäsenjärjestöt ja yhteistyökumppanit ympäri maailmaa ovat samanaikaisesti ottaneet kantaa ja ilmaisseet huolensa Euroopan viimeiseksi diktatuuriksi kutsutun Valko-Venäjän tilanteeseen paneurooppalaisella mielenosoituksella. Aikaisempina vuosina on otettu kantaa sananvapauden puutteeseen Valko-Venäjällä, symbolisesti vaientamalla tunnettuja patsaita eri puolilla Eurooppaa. Vuoden 2012 yleiseurooppalaisen tapahtuman teema on ”FREE BELARUS ACTION 18.3.2012 – Speak Up For Democracy In Belarus!”

Tänäkin vuonna Eurooppanuorten ja Young European Federalistsin tapahtumaan kuuluu kokoontuminen tunnettujen patsaiden luo, mutta tänä vuonna Eurooppanuoret ja JEF-järjestön aktiivit eri puolillla Eurooppaa erityisesti pitävät ääntä, ja äänekkäitä puheita Valko-Venäjän demokratisoimisen puolesta, mukana megafoneja ja kylttejä joissa on kampanjan tunnuslause vapaa Valko-Venäjä, ”Free Belarus!” Valokuvia ja videoita ympäri Eurooppaa järjestettävästä tapahtumasta tullaan välittömästi, reaaliaikaisena myös julkaisemaan internetissä.

Lisätietoja:

Eurooppanuorten puheenjohtaja Sampo Lindgren, puh. +358 44 5112238
sampo.lindgren@eurooppanuoret.fi

Lisätietoa internetissä:

www.eurooppanuoret.fi
www.free-belarus.eu
http://belarusaction.wordpress.com
www.facebook.com/eurooppanuoret
www.eurooppanuoret.fi

Taustatietoa Eurooppanuorista:

Eurooppanuoret ry on vuonna 1997 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorten kansalaisjärjestö, johon voivat liittyä kaikki 15-35-vuotiaat. Järjestön toiminnan tavoitteena on lisätä nuorten tietoisuutta Euroopan yhdentymisestä ja sen vaikutuksista sekä toimia keskustelufoorumina ja vaikuttamiskanavana Eurooppa-asioista kiinnostuneille nuorille. Näitä tarkoituksia varten yhdistys järjestää tapahtumia ja kampanjoita, harjoittaa julkaisutoimintaa sekä osallistuu eurooppalaisen kattojärjestönsä Young European Federalistsin toimintaan. Eurooppanuoret on kansalaisjärjestö Eurooppalainen Suomi ry:n nuorisojärjestö. Eurooppanuorten puheenjohtajana toimii vuonna 2012 valt. yo Sampo Lindgren.

0