Tammikuussa pyörähti käyntiin Jyväskylän Eurooppanuorten eli JENin uusi vuosi. Hallitus uudistui 90% mutta onneksi intoa löytyy kokemusta enemmän. Parin kokouksen jälkeen tuleva vuosi on alkanut hahmottumaan hyvin. Perinteiset Viiniä ja patonkia-illat saavat jatkoa ehkä jopa tuplaten ja vakiinnuttaen edelleen paikkaansa JENin toiminnassa. Illan ideahan on keskittyä  ajankohtaiseen aiheeseen maistellen viiniä sekä mutustaen patonkia. Aiheina ovat olleet esimerkiksi Unkarin suhteet Euroopan Unioniin sekä ympäristöpolitiikka. Jokaiseen iltaan pyritään saamaan oman alansa asiantuntijat ja jotka eivät pelkää Keski-Suomeen tulemista. JEN pyrkii olemaan aktiivisesti yhteistyössä myös Eurooppalaisen Keski-Suomen kanssa sekä muiden Eurooppanuorten aluejärjestöjen.

Kevään kuluessa teemme yhteistyötä myös muiden jyväskyläläisten nuorisojärjestöjen kanssa aiheenamme nuorten vaikuttamismahdollisuudet. Tapahtumaan JEN tuottaa yhden vierailijan, jolla on taustaa  Eurooppanuorissa. Eurooppa-päivä 9.5. on perinteisesti ollut yksi vuoden kohokohdista ja tänäkin vuonna se toteutetaan yhdessä EKS:n kanssa. Hallituksessa sunnittelimme päivän promoamista joillain edeltävillä oheistapahtumilla, esimerkiksi keskisuomalaisten kansanedustajien väittelyllä. Toivomme siis hyvien ideoidemme toteutuvankin!

Syksyllä pidämme jälleen uusien illan jolla toivomme innostavan uusia eurooppalaisia mukaan toimintaamme ja olemme mukana erilaisissa uusille opiskelijoille tarkoitetuissa tapahtumissa. Kaiken näköistä muutakin on syksylle luvassa mutta niistä sitten lähempänä.

Uuden hallituksen kuulumiset teille välitti,

Juuli Viljanen

puheenjohtaja 2012

psst. JEN on vihdoin ja viimein saamassa uuden haalarimerkin joten kaikki haalarin omistavat Eurooppanuoret, pitäkää silmät auki!

0