Joensuun Eurooppanuorten viinin maisteluilta/ Wine tasting night 30.3.2012

Joensuun Eurooppanuoret järjestivät jäsenilleen sekä muille kiinnostuneille viinin maisteluillan rennoissa merkeissä kera juustojen ja patonkien. Tarjolla oli viinejä maisteltavaksi monista eri Euroopan maista, joita sitten jokainen sai haistella, maistella, purskutella ja arvioida. Makuasioista ei voi kiistellä, mutta onneksi vapaa keskustelu on aina sallittua ja monia eroavaisuuksia löytyikin riippuen maistelijan suusta. Maisteluiden välillä suutaan saattoi neutralisoida juustovalikoimalla ja patongeilla ja puolestaan mieltään virkistää muun muassa Eurooppa-aiheisella visailulla. Kenties osa kysymyksistä oli hieman haasteellisia, mutta sanottakoon näin että kaikki läpäisivät visailun ja voittajakin löydettiin ja sinisellä Eurooppa-lippiksellä palkittiin.
Me viitisentoista enemmän tai vähemmän viiniasiantuntijaa nautimme varmasti jokainen illasta, tarjottavista ja tietenkin hyvästä Eurooppa henkisestä seurasta:) Seuraavaksi vuorossa taitaakin olla jo Eurooppa-päivä sitten toukokuun alussa!

Elisa Vornanen, Joensuun Eurooppanuorten vpj

0