Eurooppanuorten Eurooppa-päivän tapahtumat!

Eurooppanuoret ja Eurooppalainen Suomi tekevät tänäkin vuonna kiinteää yhteistyötä Eurooppa-päivän viettämisessä.

Sekä Eurooppalainen Suomi että Eurooppanuoret ovat mukana Eurooppa-päivän päätapahtumassa koko päivän ajan, keskiviikkona 9.5 Helsingin Kampintorilla. Eurooppanuorten kannalta päivän päähetki on kun hallituksen valitsema henkilö Vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi julkistetaan samanaikaisesti klo 15.50 Tampereen Eurooppanuorten tapahtumassa Tampereen Werstaalla, sekä Helsingissä Kampintorilla, jossa Vuoden nuori eurooppalainen myös kukitetaan ja palkitaan.

Eurooppa-päivä Kampintorilla:

http://​www.eurooppanuoret.com/​eurooppapaivan-paatapahtuma​-tanaan-kampintorilla

Kaikki kiinnostuneet Eurooppanuorten jäsenet voivat ilmoittautua Kampintorin tapahtumaan myös vapaaehtoiseksi päivystämään Eurooppanuorten ständille, ilmoittautuminen etukäteen toivottavaa muttei välttämätöntä, osoitteeseen toimisto@eurooppanuoret.fi​.

Eurooppa-päivää juhlitaan Eurooppanuorten aluejärjestöjen toimesta lähes joka puolella Suomea, monella alueella yhteistyössä Eurooppalaisen Suomen alueyhdistysten kanssa.

Eurooppa-päivän viettoon omalla alueellasi liittyen kannattaa olla Eurooppanuorten aluejärjestösi puheenjohtajaan yhteydessä!

Eurooppa-päivän nettisivu löytyy osoitteesta

www.eurooppa-paiva.fi

Kaikki Eurooppanuoret mukaan Eurooppa-päivän viettoon!

Linkkejä Eurooppanuorten aluejärjestöjen Eurooppa-päivän tapahtumiin:

Tampereen Eurooppanuoret: Eurooppa-päivä + Euroviisubileet!

Facebook : http://www.facebook.com/​events/347866075271558/

***

Joensuun Eurooppanuoret: Eurooppa-päivä Joensuussa

Facebook: http://www.facebook.com/​events/108445349289942/

***

Jyväskylän Eurooppanuoret: JENin ja EKS:n Eurooppa-päivä!

Facebook: http://www.facebook.com/​events/446031735423187/

***

Satakunnan Eurooppanuoret: Eurooppa @ Saikku

Facebook: http://www.facebook.com/​events/305914922820378/

***

Lapin Eurooppanuoret: Eurooppa-päivän keskustelutilaisuus Rovaniemellä

Facebook: http://www.facebook.com/​events/305025976241343/

***

Hämeen Eurooppanuoret: Eurooppa-päivän viettoa Hämeenlinnassa ja Riihimäellä sekä Eurooppa-päivän ”Miten Eurooppa näkyy Riihimäen kaupungissa?” -iltama

Facebook: http://www.facebook.com/​events/140826336047358/

***

Etelä-Savon Eurooppanuoret: Eurooppa-päivän Eurooppalainen kisastudio Päämajassa

Facebook: http://www.facebook.com/​pages/​Etel%C3%A4-Savon-Eurooppanu​oret/342419629136838

***

Pääkaupunkiseudun Eurooppanuoret: Pääkaupunkiseudun Eurooppanuoret mukana Eurooppa-päivässä Kampintorilla, ja Eurooppa-päivän yhdistetty virkistäytymis- ja brain storming -ilta

Facebook: http://www.facebook.com/​events/340597876005946/

***

Turun Eurooppanuoret: Tähdellistä -kampanjointia Eurooppa-päivänä Turussa ja Eurooppa-päivän brainstorming -illanvietto

Facebook: http://www.facebook.com/​tenu.ry/events

***

Eurooppanuoret Oulussa: Oodi ilolle! – Eurooppapäivän juhlintaa Oulussa ke 9.5. ja jatkot 11.5 – Eurooppanuoret Oulussa, Eurooppalainen Oulunseutu, Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut sekä Oulu10 järjestävät yhteistyössä Eurooppapäivän iloittelua keskiviikkona 9.5. 10-17 Oulu10:n edustalla

Facebook: http://www.facebook.com/#!/pages/Eurooppanuoret-Oulussa/129908567079858

***

Eurooppa-päivän taustaa:

Euroopan yhteisön syntysanat lausuttiin 9. toukokuuta 1950. Lehdistö oli kutsuttu Ranskan ulkoministeriöön Pariisissa kuulemaan “mitä tärkeintä tiedonantoa”. Ranskan ulkoministeri Robert Schuman antoi tilaisuudessa julistuksen, jota pidetään alkuna Euroopan integraatiolle. Schuman esitti, että rauhanomaisten suhteiden säilyttämiseksi on välttämätöntä luoda perusta Euroopan valtioliitolle.

EU:n valtioiden ja hallitusten päämiehet sopivat Milanon huippukokouksessa vuonna 1985, että toukokuun 9. päivää juhlitaan Euroopan päivänä. Nykyään Eurooppa-päivä symboloi Euroopan unionia yhdessä unionin lipun, hymnin, tunnuslauseen ja yhteisen rahayksikön kanssa. Eurooppa-päivän tapahtumat ja juhlatilaisuudet tuovat unionin lähemmäksi kansalaisiaan ja Euroopan kansat lähemmäksi toisiaan.

Suomessa Eurooppa-päivän toritapahtumat, tanssi- ja musiikkiesitykset, katuteatterit, elokuvat, seminaarit, kilpailut ja eurooppalaiset ruokaherkut ovat muodostaneet monilla paikkakunnalla odotetun perinteen. Eurooppa-päivän tapahtumia järjestetään vuonna 2012 useilla paikkakunnilla ympäri Suomea.

0