TIEDOTE 29.6.2012

Eurooppanuoret: Arhinmäen boikottipäätös on oikea – Ukrainaa painostettava vapauttamaan Tymoshenko

Eurooppanuoret ry pitää urheilu- ja kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen päätöstä boikotoida Ukrainassa sunnuntaina järjestettävää jalkapallon EM-kisojen loppuottelua järkevänä.

– Boikottipäätös oli urheilumiehenä tunnetulle Arhinmäelle varmasti vaikea. Ratkaisu on kuitenkin järkevä, ja Eurooppanuoret yhtyy boikottiin, toteaa Eurooppanuorten puheenjohtaja Sampo Lindgren.
Eurooppanuoret katsoo, että urheiluboikoteilla on suuntaa-antavaa merkitystä. Samalla järjestö kehottaa eurooppalaisia päättäjiä painostamaan Ukrainaa, jotta Julija Tymoshenkon poliittinen tuomio saataisiin purettua.

Eurooppanuorten mielestä Itä-Euroopan ihmisoikeustilanteeseen on kiinnitettävä laajempaa huomiota. Poliittiset vangit on vapautettava niin Ukrainassa, Valko-Venäjällä kuin Venäjälläkin. On häpeällistä, että Euroopan sydänalueilla on poliittisin perustein vangittuja ihmisiä. – Arhinmäen boikottipäätös antaa oikeanlaisen signaaliin. Urheilu ei ole pelkkää taloudellista toimintaa ilman yhteiskunnallisia velvoitteita. Poliittista painostusta on laajennettava koskemaan myös muuta kanssakäymistä Ukrainan nykyhallinnon kanssa, painottaa Lindgren.

Eurooppanuoret osallistuu Arhinmäen rinnalla EM-jalkapallon finaalin boikotoimiseen järjestämällä loppuottelun aikana Eduskuntatalon edessä kynttilämielenosoituksen Julija Tymoschenkon vapauttamisen puolesta.

Eurooppanuoret ry

Eurooppanuoret ry on valtakunnallinen 1500 jäsenen Eurooppa-myönteinen nuorisojärjestö. Eurooppa-asioiden ohella Eurooppanuoret tukee demokratiaa ja ihmisoikeuksia. Järjestö on vuosien ajan kampanjoinut muun muassa Valko-Venäjän demokratisoimisen puolesta, viimeksi erityisen näkyvällä tavalla jääkiekon MM-kisojen yhteydessä.

Lisätietoja:

Sampo Lindgren, Eurooppanuorten puheenjohtaja
p. 0445112238, sp. sampo. lindgren@eurooppanuoret.fi

Markus Ylimaa, Eurooppanuorten varapuheenjohtaja
p. 050 3748192, sp. markus.ylimaa@helsinki.fi

Antti Ahonen, Eurooppanuorten pääsihteeri
p. 041 4607921, sp. antti.ahonen@eurooppanuoret.fi

0