Uusi vuosi 2013 toi tullessaan tuttuun tapaan Tampereen Eurooppanuorten hallitukseen uuden kokoonpanon, joka valittiin jo viime vuoden puolella joulukuussa pidetyssä syyskokouksessa.  Uuteen 14 henkiseen hallitukseemme mahtuu niin vanhoja konkareita kuin tuoreimpia jäseniämmekin.

Vuosi 2012 oli Tampereen Eurooppanuorille toiminnantäyteinen ja monipuolinen. Järjestimme monia erilaisia tapahtumia asiapitoisista seminaareista rentoihin lukupiireihin. Tapahtumissamme oli mahdollista saada laaja-alaista tietoa ja mielenkiintoisia näkökulmia esimerkiksi Turkista, EU:n ilmastopolitiikasta kuin Euroviisuistakin.  Ennen kaikkea vuonna 2012 Tampereen Eurooppanuoret juhli 10-vuotista järjestötaivaltaan. Järjestimme juhlaseminaarin, jossa kurkistimme hieman myös Euroopan tulevaisuuteen. Tästä on siis uuden hallituksen hyvä jatkaa.

Näin puheenjohtajana toivon vuodelta 2013 rentoa, aktiivista sekä osallistumiseen kannustavaa toimintaa. Toivottavasti onnistumme järjestämään yhtä kiinnostavia tapahtumia rohkeasti uudenlaisia teemoja esille ottaen. Olisi hienoa, jos onnistuisimme tänäkin vuonna kasvattamaan jäsenmääräämme sekä innostamaan uusia ihmisiä mukaan toimintaamme järjestämällä tapahtumia, joihin olisi helppoa osallistua ja tulla. Vuoteen 2013 tulee varmasti mahtumaan myös paljon ajankohtaisia tapahtumia, joihin tarttua. Euroopan unioniin liittynee uutena jäsenvaltiona Kroatia, unionin puheenjohtajamaina tulevat toimimaan Irlanti sekä Liettua ja Italiassa käydään parlamenttivaalit.

Uudet hallituslaiset odottavat varmasti innolla tammikuun lopussa tehtävää pientä ekskursiotamme Helsinkiin. Saamme tilaisuuden tavata myös pääkaupunkiseudun Eurooppanuoria, mikä on mielestäni oikein loistojuttu. Jatkoakin ajatellen aluejärjestöjen välinen tiiviimpi ja aktiivisempi yhteydenpito ei kuulosta hassumalta. Tervetuloa vierailulle Tampereelle muut aluejärjestöläiset!

Tammikuisin blogiterveisin,

Aino Tiihonen,

puheenjohtaja

0