Keski-Suomen kevät on ollut Europpaliikkeen osalta varsin aktiivinen. JEN järjesti huhtikuussa perinteisen Viiniä- ja patonkia illan Jyväskylän viihtyisällä Kirjailijatalolla. Vierailijana illassa oli Eurooppanaisten Katja Tuoko, joka kertoi mielenkiintoista asiaa Eurooppanaisten toiminnasta. Illan aiheena oli tasa-arvo EU:ssa ja paikalle oli saapunut suhteellisen paljon kiinnostunutta yleisöä. Tuoko kertoi myös muun muassa sukupuolten välisistä epätasa-arvoisuukista. Eräs esimerkki tästä on monilla aloilla ja useassa maassa vallitseva naisten matalampi palkkataso. Tästä aiheesta heräsi paljon keskustelua ja mielipiteitä suuntaan jos toiseen esitettiin.  Eurooppanaiset osoittautui myös mielenkiintoiseksi järjestöksi. Eurooppanaisilla ei ole lainkaan alueyhdistyksiä, vaan toiminta on keskittynyt pääkaupunkiseudulle. Tästä heräsikin JENin hallituksen tyttöjen välillä ajatus, että olisi hauskaa tuoda myös Jyväskylään naisenergiaa eurooppalipun alla. Toivottavasti ajatus jää elämään ja saataisiin  jonain päivänä Eurooppanaisten edustusta Keski-Suomeen. Tällöin kaikki miehetkin ovat totta kai tervetulleita mukaan toimintaan!

8. toukokuuta Jyväskylässä sitten räjähti. JEN juhli Eurooppapäivää näyttävästi Jyväskylän kävelykadulla ilmapallojen, arvonnan ja mahtavan auringonpaisteen kera! Teltallamme oli myös Alueiden komitean edustaja Satu Tietari, joka keskusteli ständille tulleiden ihmisten kanssa. Jaoimme paljon EU-materiaalia ja JENin upouusia esitteitä. Tarjolla oli mehua, keksiä ja karkkia. Hitiksi nousivat EU-heliumpalllot, jotka leijailivat lastenvaunuihin kiinnitettyinä sekä ihmisten käsissä ympäri keskustaa. Sää todella suosi JENiläisiä, ständille auttamaan tulleita  eurooppa-aktiiveja sekä kaikkia ohikulkevia kiinnostuneista ihmisiä. Illalla oli ohjelmassa vielä elokuvailta, joka järjestettiin yhteistyössä Eurooppalaisen Keski-Suomen kanssa. Tie pohjoiseen-elokuvan alustajina toimivat Satu Tietari sekä Anu Mäkinen Jyväskylän yliopistosta. Eurooppapäivä oli hieno elämys, jonka aikana saimme myös paljon uusia kokemuksia. Yksi näistä jännittävimmistä ja samalla hauskimmista oli pakettiauton ajaminen yhdessä varapuheenjohtajan Merin kanssa. Emme kumpikaan olleet koskaan ajaneet pakettiautoa ja nyt se piti vielä tehdä Jyväskylän keskustassa. Selvisimme kuitenkin onnellisesti naisenergialla ja Eurooppainnolla!

Viimeinen JENin tämän kevään tapahtuma oli 18.5, kun osallistuimme Yläkaupungin Yö -kapunkifestivaaliin. Ständillämme levitimme EU- ja Eurooppa-tietoa ja  jaoimme heliumpalloja. Illalla heliumi loppui, joten purkasimme viimein telttamme ja lähdimme katsomaan Euroviisuja! Koko JENin kevät on ollut todella hienoa ja touhukasta aikaa. Nyt rauhoitumme hetkeksi viettämään kesää, kukin omille teilleen. Syksyllä aloitamme sitten uudella innolla tapahtumien järjestämisen, joista ensimmäinen tulee olemaan Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan järjestömessuille osallistuminen syyskuun alussa. Tällöin on hyvä tilaisuus bongata uudet fuksit mukaan JENin toimintaan!

Käy katsomassa kuvia kevään tapahtumistamme JENin facebook- sivuilta!

Lämmintä ja iloista kesää kaikille eurooppa-aktiiveille

toivoo,

Verena Kaun

JEN ry pj

0