Eurooppanuoret ry on valinnut Vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi 23-vuotiaan järjestöaktiivi Johanna Nymanin. Valinta julkistettiin 8.5.2013 Eurooppa-päivää juhlistavassa yleisötapahtumassa Helsingissä. Palkinnon luovutti aurinkoisella Kampintorilla Eurooppanuorten varapuheenjohtaja Markus Ylimaa.

Eurooppanuoret ry:n hallitus painotti tänä vuonna valinnassaan erityisesti aktiivisen kansalaisuuden ja kansainvälisen vaikuttamisen merkitystä, sillä 2013 on myös kansalaisuuden teemavuosi.

– Johannalla on rautaista osaamista nuorisoasioissa sekä valtavasti intoa ja energiaa, mitä kaikessa vapaaehtoistyössä tarvitaan. Hän on positiivinen esimerkki siitä, että nuorilla voi olla aktiivinen rooli Euroopan unionin päätöksentekoon vaikuttamisessa, kommentoi Eurooppanuorten puheenjohtaja Hanna Harrison.

Eurooppanuorten mielestä aktiivisesti kansainväliseen järjestötoimintaan mm. partioliikkeessä osallistunut ja European Youth Forumin hallituksen jäsenenä toimiva Nyman on todellinen eurooppalainen vaikuttaja ja siksi osuva valinta Vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi.

Nyman oli iloisesti yllättynyt saamastaan nimityksestä ja otti vuoden nuoren eurooppalaisen kunniakirjan vastaan tyytyväisenä.

– Tämä oli minulle iloinen yllätys. Eurooppalaiset nuorisojärjestöt ovat olleet minulle tärkeitä kasvupaikkoja ja niissä toimiminen on opettanut minulle paljon. Mielestäni Euroopan hyvinvointi on nyt tärkeämpää kuin kenties koskaan aikaisemmin ja eurooppalaisina meidän on pidettävä siitä yhdessä huolta, Nyman kommentoi valintaa.

Vuoden nuori eurooppalainen valittiin tänään yhdeksännen kerran. Tunnustus myönnetään vuosittain alle 35-vuotiaalle Euroopan kansalaiselle, joka antaa positiivista kuvaa eurooppalaisuudesta ja toimii merkittävästi kansainvälistä suvaitsevuutta edistävällä tavalla.

Ehdotuksia Vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi sai lähettää sekä sähköpostitse että Eurooppanuorten internetsivujen kautta. Aiempina vuosina Vuoden nuoreksi eurooppalaiseksi on valittu muun muassa toimittaja Tuomas Enbuske (2012) ja tanssija-koreografi Sam Vaherlehto (2011).

Lisätiedot:

Hanna Harrison
puheenjohtaja / Eurooppanuoret ry
p. 044 0379778
hanna.harrison@eurooppanuoret.fi

Antti Ahonen
pääsihteeri / Eurooppanuoret ry
p. +358 41 4607921
antti.ahonen@eurooppanuoret.fi

0