Eurooppanuorten vuosikokous pidettiin Turussa 14.12.2013. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin järjestössä kolme vuotta vaikuttanut, Helsingissä valtiotieteitä opiskeleva Mariam Rguibi. Varapuheenjohtajiksi valittiin yhteiskuntapolitiikan opiskelija Meri Kiikkala Jyväskylästä sekä  taloustieteen opiskelija Elisa Selinummi Helsingistä.

Rguibi on kotoisin Helsingistä ja on toiminut aikaisemmin Pääkaupunkiseudun Eurooppanuorten puheenjohtajana sekä Eurooppanuorten hallituksen jäsenenä. Hän toteaa odottavansa innolla työskentelyä yhdessä uuden hallituksen ja aluejärjestöjen kanssa.
”Eurooppanuoret jatkaa ensi vuonnakin laadukkaiden tapahtumien järjestämistä. Haluan saada jäsenemme entistä paremmin mukaan myös tapahtumien suunnitteluvaiheeseen. Ensi vuoden tapahtumissa tullaan painottamaan erityisesti nuorten aktiivista osallistumista kansalaisyhteiskunnan toimintaan sekä tietysti loppukevään europarlamenttivaaleja”, toteaa Rguibi.
Rguibi on iloinen siitä, että uudessa hallituksessa on edustettuna eri taustaryhmiä sekä Eurooppanuorten aluejärjestöjä. Uuteen hallitukseen valittiin Jesse Jääskeläinen, Liisa Ketolainen, Elisa Tarkiainen, Niilo Toivonen ja Henri Virta Helsingistä, Verena Kaun Jyväskylästä, Pekka Virkki Valkeakoskelta, Riikka Liljeroos Tampereelta sekä Tino Aalto, Matias Almqvist ja Saku Lehtinen Turusta.


Lisätietoja:

mariam.rguibi@helsinki.fi

0