Tampereen Eurooppanuorten vuosi on lähtenyt aktiivisesti käyntiin uuden 13 henkisen hallituksen voimin.  Joukkoon mahtuu niin konkareita kuin uusia kasvoja, kaikki innoissaan lähdössä suunnittelemaan tulevaa vuotta.

Vuosi 2013 oli Tampereen Eurooppanuorten osalta monipuolinen ja tapahtumarikas. Haluankin välittää lämpimät kiitokset kaikesta uurastuksesta ja hienoista saavutuksista vuoden 2013 hallitukselle ja puheenjohtaja Aino Tiihoselle. Kiitos, että olette olleet mukana rakentamassa toiminnallemme sitä vakaata pohjaa, jolta on hyvä lähteä suunnittelemaan tulevaa vuotta – toivottavasti tästä vuodesta tulee vähintään yhtä hyvä!

Vuoden 2014 merkittävin painopiste on luonnollisesti eurovaalit, jotka ovat ehkä Euroopan unionin historian mielenkiintoisimmat. Talouskriisin tuomien vaikeuksien seurauksena populistiset äänet ovat saaneet Euroopassa enemmän ääntä ja tässä tilanteessa on entistä tärkeämpää, että Tampereen Eurooppanuoret on mukana jakamassa faktapohjaista tietoa unionista. Pyrimme kannustamaan erityisesti nuoria äänestämään ja siten vaikuttamaan siihen, millaiseksi Euroopan unionin tulevaisuus muodostuu. Yksi Eurooppanuorten parhaista piirteistä on poliittinen sitoutumattomuus – toivotamme mielellämme kaikki mielipiteet tervetulleeksi ja toivonkin, että tapahtumissamme käydään aidosti rakentavaa keskustelua unionin tulevaisuudesta. Tulemme kevään mittaan järjestämään eurovaaleihin liittyen useita tapahtumia kuten vaalipaneeleja, seminaareja, illanistujaisia ja tietenkin myös vaalivalvojaiset.

Näin puheenjohtajana toivon vuodelta 2014 rentoa, aktiivista sekä osallistumiseen kannustavaa toimintaa. Toivottavasti onnistumme järjestämään yhtä kiinnostavia tapahtumia ja nostamaan rohkeasti esille uusia, ajankohtaisia teemoja ja innostamaan lisää ihmisiä mukaan toimintaamme. Tulin valituksi joulukuussa myös Eurooppanuorten hallitukseen. Toisena tavoitteenani onkin tuoda Tampeen Eurooppanuoret aktiiviseen yhteistyöhön muiden aluejärjestöjen ja kansallisen tason kanssa.

Tykkäämällä meistä Facebookissa ja liittymällä sähköpostilistallemme voit varmistaa, että kuulet tapahtumistamme ensimmäisten joukossa! Myös blogissamme on luvassa tälle vuodelle uusia jännittäviä avauksia. Tehdään tästä vuodesta unohtumaton ja ollaan mukana rakentamassa parempaa Eurooppaa nuorille ja opiskelijoille – siis meille, eurooppalaisille.

Odottavin tunnelmin,
Riikka Liljeroos
puheenjohtaja, Tampereen Eurooppanuoret

0