Me nuoret haluamme osallistua yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja olemme kiinnostuneita Euroopasta ja Euroopan unionista. Emme välttämättä koe puoluepolitiikkaa omaksi jutuksemme. Silloin yksi mielekäs väylä vaikuttaa eurooppalaiseen yhteiskuntaan on järjestötoiminta, jota myös me Eurooppanuoret edustamme. Tärkeää olisikin saada aito tekemisen meininki ja yhteys eurooppalaisesta toiminnasta kiinnostuneiden ihmisten välille.

Miten voi saada tietoa jostakin nuorten kansalaisjärjestöstä ja miten tällaiset kansalaisjärjestöt voisivat itse kertoa toiminnastaan? Luonnollisesti keinoja voi olla useita, ja yksi on parempi toista.

Itse kuulin Joensuun Eurooppanuorista ensimmäisen kerran pari vuotta sitten tuutoreiltani, jotka toimivat ahkerasti yhdistyksessä. Mielestäni tällainen sosiaalinen tiedottaminen järjestön toiminnasta ja tapahtumista on paras tapa, sillä järjestötoiminta on yhteisten asioiden hoitoa samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten kanssa. Pelkät nettisivut eivät usein ole riittävän kattavia kertomaan tapahtumista ja jakamaan kokemuksia verrattuna järjestön omiin edustajiin.

Tietenkin myös erilaiset tapahtumat ja tempaukset auttavat kiinnittämään ihmisten huomion. Esimerkiksi jokavuotinen Eurooppanuorten järjestämä Belarus Action Day on herättänyt kiinnostusta eri kaupungeissa. Nuorten kansalaisjärjestöt käyttävät yleensä tapahtumiensa markkinointiin Facebookia, sähköpostilistoja ja nettisivujaan, jotta tieto löytäisi nopeasti perille. ”Nettimainonta” onkin merkittävää, sillä moni nuori viettää aikaansa paljon Internetissä.

Erilaisten tapahtumien markkinointi ja itse nuorten kansalaisjärjestön toiminnasta kertominen, tapahtui se sitten Internetin tai kavereiden välityksellä, on tärkeää. Olisi todella hienoa, jos yhä useampi nuori kiinnostuisi Eurooppanuorten toiminnasta ja kokisi sen omakseen. Yhdessä toimiessa saadaan paljon enemmän aikaiseksi, ja tapaahan täällä järjestötoiminnassa myös aivan mahtavia tyyppejä! Tulkaapa vaikka Joensuuhun toteamaan asia.

Vilja Härkönen
Varapuheenjohtaja, Joensuun Eurooppanuoret ry

0