Vuoden alkaessa vauhdikkaasti meppitapaamisilla ja ständeilyllä Jyväskylän vilkkaimmassa kauppakeskuksessa ei loppuvuosikaan voi sujua hassummin. Hallitusporukkamme on letkeää ja huuli lentää kokouksissa välillä lujaakin. Se on hyvä asia, yhteishenki on tärkeää, jotta tarvittavat tehtävät saadaan tehdyksi.

Jyväskylän Eurooppanuoret sai kevään kokoukseen vieraakseen ”kummisetänsä”, Penun eli Pääkaupunkiseudun Eurooppanuorten puheenjohtajan ja Eurooppanuorten hallituksen jäsenen, Jesse Jääskeläisen. Hän jakoi arvokkaita ja diplomaattisia vinkkejään toimintamme parantamiseksi, ja vilkkaan kevään tehokkaan toiminnan varmistamiseksi.

Ukrainan kriisin kärjistyessä ja tullessa ajankohtaiseksi päätimme järjestää Viiniä ja patonkia-iltamme juuri selvittääksemme Ukrainan tulehtunutta tilannetta kiinnostuneille. Eräänä aurinkoisena torstai-iltana saimme Agoran tilan täyteen kiinnostuneita kuulijoita, sekä puhujaksemme Simo Mikkosen Jyväskylän yliopistosta. Itä-Euroopan ulko-ja turvallisuuspoliittinen tilanne herätti laajaa keskustelua aiheesta, ja tarjoilut maistuivat. Mainittakoon tässä pieni lisäys herkullisiin tarjoiluihin armaan puheenjohtajamme Antin toivomuksesta; tarjolla oli myös supisuomalaisia herkkuja ruisleipää sekä maitoa.

Eurovaalien kolkutellessa ovella järjestimme yhdessä Eurooppalaisen Keski-Suomen kanssa vaalipaneelin, johon saimme mainosapua myös Jyväskylän yliopiston oppilaskunnalta. Paneeli oli onnistunut, ja saimme mukaan runsaan joukon Eurovaaleista kiinnostunutta yleisöä. Ehdokkaat olivat tasokkaita, ja eräs Niklas taisikin hurmata varapuheenjohtajamme Verenan sydämen…

Eurooppa-päivää juhlistimme ständeilemällä Kauppakadulla yhdessä puolueiden kanssa. Antti ja Eurooppalaisen Keski-Suomen puheenjohtaja Sonja kävivät juttelemassa Radio Keski-Suomessa eurooppalaisuudesta ja Eurooppanuorista, ja se sai mainion vastaanoton.

Näin vauhdikkaasti pyörähti Jenin kevät kohti kesää, jolloin olimme hyvin ansaitulla kesälomalla. Syksyllä laitamme taas pyörät pyörimään muun muassa Uusien illan merkeissä. Lämpimästi tervetuloa kaikki eurooppalaisuudesta kiinnostuneet!

0