Vuosi alkaa lähestyä loppuaan. Kuten jotkut sanovat, ei ole olemassa loppuja vaan uusia alkuja. Pääkaupunkiseudun Eurooppanuorten vuosi on ollut mahtava. Mukaan on mahtunut erilaisia tapahtumia Harakansaaren grilli-illasta marraskuiseen Tulevaisuus-seminaariin Café Engelissä.

 

Pääkaupunkiseudun Eurooppanuorissa eli ytimekkäämmin PENussa  on mahdollisuus oppia kansainvälisestä järjestötoiminnasta näköalapaikalla. Eurooppanuorten alueelliset järjestöt toimivat aktiivisesti yhteistyössä ja järjestön tapahtumiin osallistumalla tutustuu helposti ihmisiin ympäri Suomea, kansainvälistä puolta unohtamatta. Eurooppanuorten jäsenenä on mahdollista päästä eri maissa järjestettäviin tapahtumiin. Opiskellessani itse lukuvuoden Pariisissa 2013-2014 tutustuin paikallisen Jeunes Européens Sciences Po-järjestön toimintaan. Oli mahtavaa huomata järjestötoiminnan kansainvälinen puoli konkreettisesti.

 

Eurooppanuorten toimintaan osallistumalla EU-tietämys kasvaa ja monet asiat oppii hahmottamaan kansainvälisestä näkökulmasta. Työnantajat arvostavat yhä enemmän järjestötaustaa. On vaikeaa löytää alaa, jossa EU-tietämystä ei voi hyödyntää. PENu on järjestänyt vierailuja jäsenten kiinnostuksen mukaan myös tulevia työmahdollisuuksia ajatellen. Olemme vierailleet esimerkiksi Ulkoministeriössä sekä viestintätoimisto Milttonilla.

 

Pääkaupunkiseudun Eurooppanuorten joulukuinen vuosikokous lähestyy. PENun hallituskausi 2014 on loppusuoralla, mutta uskon sen olevan uuden, mielenkiintoisen vuoden ja hallituskauden alku. Omasta puolestani suosittelen kaikille PENun jäsenille hakemista vuoden 2014 hallitukseen PENun joulukuun vuosikokouksessa!

 

Eveliina Kauhanen

Pääkaupunkiseudun Eurooppanuoret,

hallituksen jäsen

0