VUOSIKOKOUSKANNANOTTO – JULKAISUVAPAA HETI

 

Eurooppanuoret ry: Vapaa liikkuvuus edistää rauhaa

Eurooppanuoret pitää erittäin huolestuttavana Euroopan heikentynyttä turvallisuustilannetta ja Ukrainan sodan aiheuttamaa epävakautta. Nämä ovat valitettavasti vaikuttaneet nuorten liikkuvuusmahdollisuuksiin Venäjään kohdistuneiden pakotteiden seurauksena, ja pakotteet ovat esimerkiksi rajoittaneet suomalaisten ja venäläisten korkeakoulujen yhteistyötä. Vuosikokouksessaan Helsingissä asiaan kantaa ottaneen järjestön mukaan Venäjän toimet ovat erittäin tuomittavia, mutta oikea tapa vastata niihin ei ole nuorten liikkuvuusmahdollisuuksien rajoittaminen.

Ihmisten välinen vuorovaikutus on Eurooppanuorten mukaan ratkaisevassa osassa kestävän yhteistyön ja tulevaisuuden rakentamisessa. Samalla Eurooppanuoret vaatii, että EU:n ja Venäjän suhteiden kiristyminen ei vaikeuta EU:n ja lähialueiden maiden välillä käytäviä viisumineuvotteluita. Kriisin ja kansainvälisen epävarmuuden aiheuttamat taloudellis-poliittiset vaikutukset näkyvät tavallisten kansalaisten elämässä tavoilla, jotka eivät edistä keskusteluyhteyden säilyttämistä ja vakauden saavuttamista.

Eurooppanuoret näkee, että kriisin ja epävakauden myötä EU:n on otettava entistä suurempi rooli rauhanvälittäjänä ja pyrittävä aktiivisesti lisäämään diplomaattista keskusteluyhteyttä Venäjän kanssa. Nuorten vapaa liikkuvuus on elintärkeää kulttuurien väliselle ymmärrykselle, johon vakaus viime kädessä perustuu. Tämän takia EU:n on turvattava nuorten vapaa liikkuvuus.

– EU on valtava rauhanprojekti. Rauhan säilyminen Euroopassa on tärkein arvo, jonka vuoksi EU on aikoinaan perustettu. Nyt tämä on jälleen palautettava vahvana mieleen ja tehtävä kaikki Euroopan sisäisen turvallisuuden vakauttamiseksi sekä hyvän keskusteluyhteyden palauttamiseksi erityisesti Venäjän kanssa, toteaa Eurooppanuorten puheenjohtajana jatkava Mariam Rguibi.

 

 

Lisätietoja:

Mariam Rguibi
Eurooppanuorten puheenjohtaja
p. 044 2645683, mariam.rguibi@eurooppanuoret.fi

 

 

Taustatietoa Eurooppanuorista:

Eurooppanuoret ry on vuonna 1997 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorten kansalaisjärjestö, johon voivat liittyä kaikki 15–35-vuotiaat. Järjestön toiminnan tavoitteena on lisätä nuorten tietoisuutta Euroopan yhdentymisestä ja sen vaikutuksista sekä toimia keskustelufoorumina ja vaikuttamiskanavana Eurooppa-asioista kiinnostuneille nuorille. Näitä tarkoituksia varten yhdistys järjestää tapahtumia ja kampanjoita, harjoittaa julkaisutoimintaa sekä osallistuu eurooppalaisen kattojärjestönsä Young European Federalistsin toimintaan. Eurooppanuoret on kansalaisjärjestö Eurooppalainen Suomi ry:n nuorisojärjestö. Eurooppanuorten puheenjohtajana toimii valt. yo Mariam Rguibi.

0