LEHDISTÖTIEDOTE 9.5.2015 – JULKAISUVAPAA HETI

Tahdon2013-kampanjan “äiti” Ida Bergmann on valittu Vuoden 2015 nuoreksi eurooppalaiseksi. Eurooppanuorten myöntämä tunnustus annetaan vuosittain henkilölle, joka antaa positiivisen kuvan eurooppalaisuudesta ja toimii merkittävästi kansainvälistä suvaitsevaisuutta edistävällä tavalla.

– Tämä oli upea osoitus siitä, miten tavallisen nuoren ihmisen innostuksesta ja aloitteesta pystytään muuttamaan maailmaa ja tekemään poliittista historiaa. Bergmann osoitti toiminnallaan aktiivisuutta, avoimuutta ja rohkeutta, jollaista Suomi ja koko Eurooppa tarvitsevat, kommentoi Eurooppanuorten puheenjohtaja Mariam Rguibi.

Tahdon2013-kampanja sai alkunsa keväällä 2012, kun silloin 19-vuotias Ida Bergmann tympiintyi oikeustieteelliseen lukiessaan siihen, että Suomessa on avioliiton virallistamiseen kaksi erilaista instituutiota ja päätti ryhtyä toimeen asian muuttamiseksi. Kampanjan ympärille kerättiin talkooporukka ja kampanja näkyi todella vahvasti sosiaalisessa mediassa, sai ihmisten ja median tuen taakseen ja kansalaisaloitteen tasa- arvoisesta avioliittolaista allekirjoitti lähes 170 000 suomalaista. Tasa-arvoinen avioliittolaki äänestettiin joulukuussa eduskunnassa voimaan äänin 105-92 ja sukupuolineutraalin avioliittolain on tarkoitus astua voimaan 1. maaliskuuta 2017. Kyseessä on Suomen historian ensimmäinen hyväksytty kansalaisaloite.

– Mielestäni erityisen merkityksellistä on se, että Suomen historian ensimmäinen hyväksytty kansalaisaloite sai alkunsa tavallisen nuoren päättäväisyyden seurauksena, ei esimerkiksi jonkin suuren organisaation hankkeena. Meillä kaikilla on mahdollisuus olla mukana muuttamassa maailmaa, jatkaa Rguibi.

Bergmann oli iloisesti yllättynyt saamastaan nimityksestä ja otti vuoden nuoren eurooppalaisen kunniakirjan vastaan tyytyväisenä.

– Tahdon-kampanja on saanut minut uskomaan, että pieni ihminen voi saada käyntiin hyvin suurenkin muutoksen. Olenkin jäänyt koukkuun kansalaisvaikuttamiseen ja kansalaisaloitteisiin. Tällä hetkellä toimin uusiutuvaa energiaa edistävässä Energiaremontti2015-kampanjassa, ja suunnitelmissani olisi vielä tulevaisuudessa lähteä toteuttamaan EU-kansalaisaloitetta jostakin tärkeältä tuntuvasta aiheesta. Haluaisin kannustaa kaikkia muitakin käyttämään yhteiskuntamme kehittämiseen sitä valtaa, joka heille kansalaisina kuuluu. Vastuu tulevaisuudestamme kuuluu meille kaikille, ei vain poliitikoille, sanoo Bergmann.

Eurooppanuoret ry haluaa Bergmannin lisäksi antaa kiitokset koko Tahdon2013-kampanjatiimille upeasta ja esimerkillisestä kampanjasta.

Vuoden nuori eurooppalainen valittiin nyt 11. kerran.

Lisätiedot:

Mariam Rguibi
puheenjohtaja / Eurooppanuoret
mariam.rguibi@eurooppanuoret.fi
p. 044 2645 683

Eurooppanuoret

Eurooppanuoret ry on vuonna 1997 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton Eurooppa-myönteinen nuorten kansalaisjärjestö, johon voivat liittyä kaikki 15-35-vuotiaat. Järjestön toiminnan tavoitteena on lisätä nuorten tietoisuutta Euroopan yhdentymisestä ja sen vaikutuksista sekä toimia keskustelufoorumina ja vaikuttamiskanavana Eurooppa-asioista kiinnostuneille nuorille.

Näitä tarkoituksia varten yhdistys järjestää tapahtumia ja kampanjoita, harjoittaa julkaisutoimintaa sekä osallistuu eurooppalaisen kattojärjestönsä Young European Federalistsin toimintaan. Eurooppanuoret on kansalaisjärjestö Eurooppalainen Suomi ry:n nuorisojärjestö. Eurooppanuorten puheenjohtajana toimii vuonna 2015 valt. yo Mariam Rguibi.

0