Pääkaupunkiseudun Eurooppanuorten kevätkausi oli täynnä kiinnostavia tapahtumia. Ohessa kuva 8.5 järjestetyltä Eurooppa-aamiaiselta. Halusimme kevätkaudella tuoda esiin tärkeitä, ajankohtaisia teemoja Euroopassa. Eurooppa-aamiaisen teemana oli yrittäjyys Euroopassa vuonna 2015. Tapahtumassa eri-ikäiset ja taustaiset yrittäjät kertoivat omakohtaisia kokemuksia yrittäjyydestä Suomessa ja Euroopassa. Mitä ovat yrittäjyyden hyvät puolet, entä haasteet? Miten EU:ssa voitaisiin tukea paremmin yrittäjyyttä?  Puhumassa olivat Kitty Kaski, Ellen Forsell ja Emma Salomäki Långvikin Kotikeksistä, Eero Kotkasaari Joutsen Finland Oy:stä ja Apple Design Award -palkittu iOS-kehittäjä Elias Pietilä Woltista.

Järjestimme 9.3 keskustelutilaisuuden ”Naisten asemasta politiikassa”. Aiheesta oli puhumassa politiikan naisvaikuttajia. Halusimme nostaa esiin usein naisten epätasa-arvoisen kohtelun politiikassa. Millainen on vallitseva diskurssi naisten aseman suhteen päätöksenteossa? Tilaisuus loi kaivattua keskustelua aiheesta.

23.5 Juhlimme Euroviisuja omassa kisakatsomossa HYY:n kokoushuone Batmanissa.
Paikalla oli todellinen viisuasiantuntija Tuomas Lassinharju kertomassa Euroviisujen kutkuttavasta poliittisesta historiasta. Meille kisojen todellinen voittaja oli Pertti Kurikan Nimipäivät, joka osallistumisellaan nosti kansainväliseen huomioon kehitysvammaisten oikeudet Euroopassa.

Pääkaupunkiseudun Eurooppanuoret toivottaa kaikille hyvää kesää! Heinäkuulle suunnitteilla grilli-iltaa, stay tuned!

Terveisin,

Eveliina Kauhanen

Varapuheenjohtaja, Pääkaupunkiseudun Eurooppanuoret

Alueiden komitean puheenjohtaja, Eurooppanuoret

0