EUROOPPANUORET RY:N VUOSIKOKOUKSEN 12.12.2015 TIEDOTE – JULKAISUVAPAA HETI

 
Jesse Jääskeläinen Eurooppanuorten puheenjohtajaksi

 

Eurooppanuorten vuosikokous pidettiin Tampereella 12.12.2015. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin järjestössä neljä vuotta vaikuttanut, Helsingissä valtiotieteitä opiskeleva Jesse Jääskeläinen. Varapuheenjohtajiksi valittiin Tuomas Tikkanen Helsingistä sekä Verena Kaun Jyväskylästä.
Helsingin yliopistolla opiskeleva Jesse Jääskeläinen on alunperin kotoisin Keski-Suomesta ja on toiminut vuoden 2015 ajan Eurooppanuorten varapuheenjohtajana sekä aikaisemmin Pääkaupunkiseudun Eurooppanuorten puheenjohtajana ja Eurooppanuorten hallituksen jäsenenä. Hän toteaa odottavansa innolla työskentelyä yhdessä uuden hallituksen ja aluejärjestöjen kanssa.
Federalistiksi tunnustautuva Jääskeläinen korostaa myös Eurooppanuorten merkitystä asenteiden ja Eurooppa-tiedouden lähettiläänä.
– ”Rajat kiinni” -puheen lisääntyminen ja EU:ta ravistelevat poliittiset jännitteet osoittavat, kuinka paljon työtä meillä on tehtävänä. Ensi vuonna meidän on tuotava näkyvästi oma kantamme EU:sta ja Euroopasta valtakunnalliseen nuorisopoliittiseen keskusteluun. Tämä edellyttää sitä, että tarjoamme myös aktiivisen keskusteluareenan erilaisille mielipiteille ja näkemyksille Euroopasta, toteaa Jääskeläinen.
– Haluan saada jäsenemme entistä vahvemmin mukaan myös tapahtumien suunnitteluvaiheeseen. Ensi vuoden toiminnassa tullaan painottamaan erityisesti Euroopan unionin ja lähialueiden suhteita ja yhteisiä haasteita sekä tärkeitä talous-, energia- ja ympäristökysymyksiä, Jääskeläinen jatkaa.
Jääskeläinen on iloinen siitä, että uudessa hallituksessa on edustettuna eri taustaryhmiä sekä Eurooppanuorten aluejärjestöjä. Uuteen hallitukseen valittiin Simo Rissanen, Juho Mäki-Lohiluoma ja Niko Ruostetsaari Helsingistä, Meiju Haapoja Jyväskylästä, Pia Kuusela, Anna Hernberg, Jasmiini Kaasinen ja Sonja Savola Tampereelta, Simo Ristolainen ja Riina Bhatia Turusta sekä Riina Pesu Seinäjoelta.

 
Lisätietoja:

Jesse Jääskeläinen
Eurooppanuorten puheenjohtaja 2016
jesse.jaaskelainen@eurooppanuoret.fi
045 324 5805
Antti Ahonen
Eurooppanuorten pääsihteeri
antti.ahonen@eurooppanuoret.fi
p. 041 460 7921

 
Eurooppanuoret

Eurooppanuoret ry on vuonna 1997 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton Eurooppa-myönteinen nuorten kansalaisjärjestö, johon voivat liittyä kaikki 15-35-vuotiaat. Järjestön toiminnan tavoitteena on lisätä nuorten tietoisuutta Euroopan yhdentymisestä ja sen vaikutuksista sekä toimia keskustelufoorumina ja vaikuttamiskanavana Eurooppa-asioista kiinnostuneille nuorille. Näitä tarkoituksia varten yhdistys järjestää tapahtumia ja kampanjoita, harjoittaa julkaisutoimintaa sekä osallistuu eurooppalaisen kattojärjestönsä Young European Federalistsin toimintaan. Eurooppanuoret on kansalaisjärjestö Eurooppalainen Suomi ry:n nuorisojärjestö. Eurooppanuorten puheenjohtajana toimii vuonna 2015 valt. yo Mariam Rguibi ja vuonna 2016 valt. yo Jesse Jääskeläinen.

0