Tervehdys turkulaiset federalistit!

Turun Eurooppanuorten vuosi on polkaistu käyntiin ja toiminnan raamit on pystytetty. Rakennusprojektia luotsaa puheenjohtaja Ronja Marjamaa yhdessä varanpuheenjohtajien Vilma Särkän ja Miikka Kosken kanssa. Järjestäytymiskokouksessa muiksi hallituksen jäseniksi valittiin Sakari Pääkkö (taloudenhoitaja), Henni Kivinen (sihteeri), Susanna Nurmi (tiedotus- ja viestintävastaava), Johan Wahlsten (tiedotus- ja viestintävastaava), Emma Hokkanen (ekskursiovastaava), Riina Bhatia (ulkosuhdevastaava), Joel Jylhä (ulkosuhdevastaava), Alexander Proctor (ulkosuhdevastaava), Roosa Hakkarainen (tapahtuma- ja ulkosuhdevastaava), Johanna Mäki (tapahtuma- ja ulkosuhdevastaava) ja Tuuli Vanhanen (tapahtumavastaava).

Sanotaan, että Euroopan unioni vahvistuu kriiseistään. EU on taas uuden haasteen äärellä, kun Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta tulevien turvapaikanhakijoiden määrä kasvoi dramaattisesti viime vuoden aikana. EU:n perusperiaatteet, ihmisten ja työn vapaa liikkuvuus, ovat vaakalaudalla ja unionin alueella nationalistiset äänet ovat vahvistuneet. Unkari, Slovenia ja Itävalta ovat rakentaneet turvapaikanhakijat pysäyttäviä raja-aitoja, ja lisäksi Tanska ja Ruotsi ovat aloittaneet väliaikaiset tarkastukset rajoillaan. Suomi on selviytynyt tähän asti suhteellisen hyvin turvapaikanhakijoiden käsittelyssä: Tornioon Suomen ja Ruotsin rajalle saatiin organisoitua turvapaikanhakijoiden käsittelykeskus viidessä päivässä, kun taas Kreikassa kriteerit täyttäviä vastaavia keskuksia ei ole vieläkään saatu perustettua. Turvapaikanhakijoiden läntinen väylä on käytännössä suljettu, ja seuraavana aaltona odotetaan Venäjän kautta tulevien hakijoiden virtaa. Suomen on syvennettävä yhteistyötään EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikan kentillä, jotta pystymme varautumaan tuleviin haasteisiin.

Turun Eurooppanuorten tulevan vuoden toiminta keskittyy yleiseurooppalaiseen politiikkaan: keväällä järjestämme EU:n turvallisuuspolitiikkaan keskittyvän tapahtuman, johon odotamme suurta yleisöryntäystä. Alkuvuottamme värittää myös tuttu Uusien ilta, Café Europa, sekä sinikeltainen hulina turuilla ja toreilla. Nähdään siis tapahtumissamme!

 

Turun Eurooppanuoret ry:n puheenjohtajisto

0