Haastattelimme keskustanuorten puheenjohtaja Hilkka Kemppiä eurooppalaisesta integraatiosta. Kemppi nostaa Euroopan yhdentymisen ja EU:n merkittävimmiksi hyödyiksi kauppapolitiikan ja vapaan liikkuvuuden.

”Yksi merkittävä hyöty, josta tässäkin ajassa paljon puhutaan, on kauppapolitiikka. Olemme pystyneet pienenä maana ja syrjäisestä sijainnista huolimatta olemaan keskeinen kaupantekijä. Se on Euroopan ansiota tässä kohtaa”, Kemppi sanoo.

Hänen mukaansa EU:n pitäisi ottaa vahvempi rooli maahanmuuttopolitiikassa, johon se on lähtenyt viiveellä mukaan.

”Kyllä siihen yhteistyötä tarvittaisiin voimakkaammin. Tiukempaa rajavalvontaa ja sitten toisaalta esimerkiksi näiden leirien tiukempaa huolenpitoa. Että siellä olisi hyvä olla, ja sieltä sitten sijoitettaisiin kiintiöittäin maihin ihmisiä.”

Rahaliiton osalta Kemppi kannattaa keskustelun ”pitämistä pöydällä”, mutta kansanäänestystä Euron kohtalosta hän ei tue.

Katso koko haastattelu alta!

Haastattelija: Niko Ruostetsaari 

Leikkaus: Eetu Lehmusvaara

Kuvaus ja teksti: Juho Mäki-Lohiluoma

0