Nuoret äänestivät ylivoimaisella enemmistöllä Ison-Britannian EU:ssa pysymisen puolesta, käy ilmi tutkimuslaitos YouGovin selvityksestä. Eurooppanuorten puheenjohtaja Jesse Jääskeläinen pitää Iso-Britannian EU-eroa surullisena erityisesti nuorten brittien näkökulmasta.

 

YouGovin selvityksen mukaan jopa 75 prosenttia 18-24-vuotiaista äänesti unionissa pysymisen puolesta. Vielä alle 50-vuotiaistakin huomattava enemmistö kannatti EU:ssa jatkamista.

“75 on on todella iso prosentti. Pohdittavaksi jää, miten olisi käynyt, jos 16-18-vuotiaat olisivat saaneet äänestää, sillä marginaalit ovat pieniä”, Jääskeläinen sanoo.

Jääskeläisen mielestä EU-eron vaikutuksia ei pidä liioitella. Hän uskoo, että neuvottelut erosta tulevat olemaan vaikeat, mutta sujuvan hyvässä hengessä. Suurimmat tappion kärsivät hänen mukaansa nuoret britit.

“Nähtäväksi jää, mitkä eron vaikutukset ovat, mutta kyllä nuorilta on tässä viety. On viety heidän visionsa maansa tulevaisuudesta sekä valtava määrä mahdollisuuksia opiskella, työskennellä ja rakastua yli rajojen. Se vetää surulliseksi”, Jääskeläinen pohtii.

Eurooppanuorten Ison-Britannian sisarjärjestö kampanjoi ahkerasti EU:ssa pysymisen puolesta. Samassa rintamassa seisoivat myös opiskelijajärjestöt.

“Pettymys on suuri. Euroopan unioni tulee tästä varmasti selviämään, mutta nuorilla briteillä näköaloja omaan tulevaisuuteen leikattiin tällä päätöksellä kohtuuttomasti.”

Eurooppanuoret on poliittisesti sitoutumaton nuorten kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta Euroopan yhdentymisestä ja sen vaikutuksista sekä toimia keskustelufoorumina ja vaikuttamiskanavana Eurooppa-asioista kiinnostuneille nuorille. Valtakunnallisen toiminnan lisäksi Eurooppanuorilla on aktiviisia aluejärjestöjä ympäri Suomea sekä erinomaiset yhteydet muihin eurooppalaisiin nuorisojärjestöihin.

 

 

Lisätietoja:

Jesse Jääskeläinen
Puheenjohtaja, Eurooppanuoret ry
jesse.jaaskelainen@eurooppanuoret.fi
+358 45 324 5805

 

Lähteet:

https://yougov.co.uk/news/categories/politics/

0