Uudistunut Tähdistö-lehti tarjoaa monipuolisia näkökulmia ylihuomiseen Iso-Britannian EU-kansanäänestykseen. 

Vuoden ensimmäisen Tähdistöön ovat kirjoittaneet muun muassa Tampereen yliopiston valtio-opin professori Tapio Raunio, Strarhclyden yliopiston professori Richard Rose, Parliament Street -ajatuspajan tutkimusjohtaja Craig Rimmer, Euroopan unionin tuomioistuimen jäsen ja oikeustieteen tohtori Allan Rosas, europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner sekä tutkija Mika Suonpää Turun yliopistosta.

”Ison-Britannian EU-kansanäänestys-teemaa käsitellään monipuolisista näkökulmista. Allan Rosas avaa, miten mahdollinen EU-ero voisi tapahtua käytännössä ja brittiläiset asiantuntijat käsittelevät äänestystä ikään kuin sisältä käsin”, kertoo lehden päätoimittaja, Eurooppanuorten hallituksen jäsen Simo Ristolainen.

Asiantuntijaosuuden lisäksi lehden lopussa käsitellään nuorten Eurooppa-liikkeen toimintaan niin paikallisella, valtakunnallisella kuin kansainväliselläkin tasolla.

”Saimme lehteen mukavasti erilaisia tekstejä aktiiveilta. Iso kiitos heille!” Ristolainen kiittää.

Lehtiuudistus ulottui sisältöjen lisäksi myös Tähdistön formaattiin ja ulkoasuun. Uusi lehti on visuaalisesti näyttävä, mutta kulkee kätevästi mukana missä tahansa. Ulkoasusta ja lehden taitosta on vastannut Eurooppanuorten aktiivi ja graafisen alan yrittäjä Eetu Lehmusvaara.

”Pohdimme yhdessä, mikä painetun jäsenlehden rooli on nykypäivänä ja juuri meidän järjestössämme. Tulimme siihen tulokseen, että arvokasta on erityisesti laadukkaan Eurooppa-aiheisen asiantuntija-analyysin tarjoaminen sekä omasta toiminnastamme kertominen. Itsestäänselvää oli myös se, että se tehdään tyylikkäällä ja laadukkaalla lehdellä, joka kulkee mukana missä tahansa”, taustoittaa Eurooppanuorten puheenjohtaja Jesse Jääskeläinen.

Lue Tähdistö-lehti näköislehtenä alta!

0