Moikka! Olen Laura Sviili, 23-vuotias helsinkiläinen ja haen ensi vuodeksi Eurooppanuorten hallitukseen. Valmistun joulukuussa kauppatieteiden kandiksi Estonian Business Schoolista. Kuluneen vuoden aikana olen toiminut Pääkaupunkiseudun Eurooppanuorten taloudenhoitajana, jonka lisäksi olen työskennellyt kotimaan ja kansainvälisten asioiden työryhmissä.

Kokemus Eurooppanuorissa

Olen ollut Eurooppanuorten jäsen vuodesta 2015. Olen saanut toimia järjestössä aktiivisesti niin paikallisjärjestössä kuin valtakunnallisellakin tasolla. PENu:n taloudenhoitajana olen saanut yhteistyössä muun hallituksen kanssa järjestää tapahtumia, joista suosikkejani ovat olleet uusien illat ja, alku keväästä pidetty TTIP-paneeli. Valtakunnallisella tasolla olin kotimaan asioiden työryhmän jäsenenä suunnittelemassa ja toteuttamassa Eurooppanuorten tunnetuinta vuosittaista tapahtumaa Linnaseminaaria.

Tapahtumien järjestämisen lisäksi minulla on hyvä tuntemus paikallisjärjestöjen taloudesta ja toiminnasta. Lisäksi olen PENu:ssa vastannut sosiaalisen median viestinnästä jäsenistölle, mitä tukee myös koulutustaustani markkinoinnin ja viestinnän alalta.

Mitä vuodelle 2017?

Haluan olla rakentamassa ensi vuona valtakunnallisella tasolla lisää kiinnostavia ja keskustelua herättäviä tapahtumia Eurooppanuorten jäsenille. Tapahtumamme ovat yksi järjestömme toiminnan kulmakivistä, koska ne kokoavat asiantuntijoiden ja vaikuttajien ohella jäsenistömme keskustelemaan ja haastamaan päättäjiä EU-asioista.

Uutena asiana ensi vuodelle Eurooppanuorissa suunnitellaan pidempiaikaista strategiaa, joka tähtää järjestön vaikuttavuuden lisäämiseen. Olen itse asunut ja opiskellut 4,5 vuotta Virossa ja tuona aikana minulle vahvistui entistä selkeämmin se, miten paljon hankalampaa elämä ulkosuomalaisena olisi ollut, jos EU:ta ei olisi. Sellaiset hyödyt kuten toisessa EU-maassa suoritettujen tutkintojen tunnustaminen ja yhdenmukaisuus, työskentely ja asuminen ilman erillistä viisumivaatimusta, vapaa liikkuvuus, yhtenäiset sisämarkkinat ja valuutta ovat asioita, joita Eurooppanuorten pitää puolustaa Brexitin ja nousevan populismin aikana.

Eurooppanuorten valtakunnallisella tasolla on myös edelleen hienosäädön varaa viestimisessä paikallisjärjestöihin päin, kun suunnitellaan valtakunnallisia tapahtumia. Lisäksi tiedonvaihtoa hyvistä käytännöistä ja tapahtumista muissa paikallisjärjestöissä voisi parantaa esimerkiksi kerran vuodessa koottavan tai jatkuvasti päivitettävän materiaalin avulla.

Pähkinänkuoressa vielä asiat joiden eteen aion työskennellä Eurooppanuorten hallituksessa:

  • Laadukkaat ja keskustelua herättävät valtakunnalliset tapahtumat erityisesti aktiivi-/aluepäivät ja Linnaseminaari.
  • Luontevan alustan tai kanavan kehittäminen paikallisjärjestöjen hyvien käytänteiden ja tapahtumakonseptien vaihtoon.
  • Eurooppanuorten vieminen uuden järjestöstrategian kautta keskustelevasta järjestöstä vaikuttavaksi järjestöksi.

Näiden ohella lupaan aktiivisesti työskennellä ja tukea Eurooppanuorten hallitusta. Toivon, että voit tukea minua ensi vuodeksi Eurooppanuorten hallitukseen tulevassa vuosikokouksessa.

Mikäli sinulla heräsi kysymyksiä tai kommentteja tavoitat minut sähköpostilla laura.sviili@gmail.com.