Loskan, pimeyden ja harmauden lisäksi marraskuun varma merkki on sähköpostiin tipahtelevat syyskokouskutsut. Itseni kaltaiset järjestöhöyryilijät joutuvat tai pikemminkin pääsevät pähkäilemään, missä järjestössä haluaa vaikuttaa seuraavan vuoden. Sinä, arvon lukija, toivottavasti harkitset hakevasi Turun Eurooppanuorten hallitukseen. Kolme vuotta rakkaan järjestön hallituksessa toimineena yritän nyt muuttaa harkintasi päätökseksi saapua 5.12 kello 17.00 Proffan kellariin.

Turun Eurooppanuoret, lyhyemmin TENu, tuttavallisemmin tenuttajat, on Turun seudulla toimiva Eurooppanuorten (Suomen aktiivisin) aluejärjestö, joka pyrkii tavoittamaan alueen nuoret ja vanhat eurooppalaisella agendallaan. Pyrimme herättämään keskustelua ajankohtaisista aiheista ja tuomme säännöllisesti Brysselin vaikuttajia Turkuun kertomaan kansalle mitä Euroopalle kuuluu. Syyskuussa poikkesimme itse käymään Brysselissä tervehtimässä muun muassa Aura Sallaa, Liisa Jaakonsaarta sekä useita EU:n eri instituutioiden asiantuntijoita ja virkamiehiä.

Miksi Sinun kannattaisi siis saapua vuosikokoukseen?

  1. Kanssa-tenuttajat. Osallistuin tänään haikein mielin viimeiseen hallituksen kokoukseen itse hallituslaisena. En voinut kuin ihmetellä ryhmämme välistä dynamiikkaa kun päätöksentekoa vauhditti aito ilo yhdessä tekemisestä.  Vaikka hallitustyöhön kuuluu paljon asiapitoista järjestelyä ja tapahtumien suunnittelua, tuntuu se lähinnä hyvien ystävien kanssa vietetyltä ajalta.
  2. Koska Eurooppa tarvitsee nuorten ääntä. Oletko kiinnostunut Euroopan unionista, sen tulevaisuudesta, sen tarjoamista mahdollisuuksista nuorille ja vanhemmillekin tai vaihtoehtoisesti huolissasi äärioikeiston ja populismin noususta maailmalla? TENu pyrkii tuomaan EU:n päätöksenteon lähemmäs nuoria ja toimintamme vaihtelee rennoista illanvietoista isoihin keskustelutilaisuuksiin. Aktiivisena jäsenenä pääset suoraan vaikuttamaan, mistä Turussa puhutaan Suomen juhlavuonna 2017.
  3. SLUSH-pöhinä. Mikäli kansainvälisyys, verkostoituminen, uusien ihmisten tapaaminen tai mahdollisesti uusien taitojen oppiminen kiinnostaa, TENu tarjoaa (muun muassa) näitä kaikkia. Kansainvälisyydestä ja verkostoitumisesta kannattaa käydä lukemassa blogitekstimme Brysselin ekskursiolta täältä. Lisäksi, TENu tarjoaa mahdollisuuden oppia esimerkiksi verkkosivujen päivitystä, yhdistysviestintää tai organisointitaitoja.

Vaikka et olisikaan järjestömme jäsen (liittyä voi täältä), muistaisi ulkoa kaikkien suomalaismeppien nimiä tai olisi koskaan toiminut minkään järjestön aktiivina, olet enemmän kuin tervetullut mukaan toimintaan! Haluamme pitää mahdollisimman matalan kynnyksen tapahtumiimme tai aktiivisempaan toimintaan lähtemiseen ja kaikki 16-35-vuotiaat ovat tervetulleita. Yli 35-vuotiaita palvelee Varsinais-Suomeen vastikään perustettu Eurooppalainen Varsinais-Suomi.

Mikäli vielä epäröit, olethan yhteydessä hallitukseemme tenu-hallitus@utu.lists.fi tai henkilökohtaisesti elshok@utu.fi

Eurooppalaisin terveisin, 

Emma Hokkanen
Turun Eurooppanuorten hallituksen jäsen 2014-2016

 

Klikkaa itsesi vuosikokoukseen: https://www.facebook.com/events/1040807072714377/