Olen Pinja Raitanen, 23-vuotias helsinkiläinen opiskelija ja asetun ehdolle Eurooppanuorten hallitukseen. Opiskelen tällä hetkellä neljättä vuotta Aalto-yliopistossa Real Estate Economics-maisteriohjelmassa. Aloitin järjestötoiminnan 16-vuotiaana ja olen työskennellyt monipuolisissa tehtävissä niin ruohonjuuritasolla, kuin valtakunnallisestikin. Olen toiminut muun muassa Suomen Lukiolaisten Liiton liittohallituksessa, Taksvärkki ry:n puheenjohtajana ja Aalto yliopiston ylioppilaskunnan edustajistossa ja strategiaryhmässä. Erityisesti Taksvärkissä sain runsaasti kokemusta kansainvälisestä toiminnasta ja kehitysyhteistyöstä, ja ymmärsin ylikansallisen yhteistyön tärkeyden.

Haen Eurooppanuorten hallitukseen, koska minulla on laajaa kokemusta erilaisista tehtävistä järjestökentällä, jonka avulla uskon pystyväni auttamaan Eurooppanuoria kehittymään entisestään. Haluan erityisesti järjestöllisellä puolella olla mukana jalkauttamassa uutta strategiaa ja tuoda järjestöllistä osaamista prosessin tueksi.

Olen seurannut Eurooppanuorten kehitystä viime vuosien aikana ilolla nähden sen muuttuvan yhä vaikuttavammaksi ja näkyvämmäksi järjestöksi. Eurooppanuoria tarvitaan tulevaisuudessa entistäkin enemmän, kun kansainvälisyyttä ja globalisoitumista kritisoivat äänet voimistuvat jatkuvasti. En halua seurata sivusta, kun Eurooppa on vaikeuksissa, vaan toimia itse aktiivisesti eurooppalaisen yhteistyön puolesta.

Uskon, että Eurooppanuorilla on mahdollisuus kasvaa ja saada vahvempaa jalansijaa korkeakoulukentällä. Eurooppanuorten toiminta painottuu luonnollisesti paljon yhteiskunta- ja valtiotieteiden pariin ja haluaisin hallituksessa lisätä Eurooppanuorten näkyvyyttä monipuolisesti eri aloilla. Opiskelijoissa on paljon potentiaalia ja mitä monipuolisemmin saamme eri alojen asiantuntijoita mukaan Eurooppanuoriin, sitä vaikuttavampi tekijä voimme poliittisesti olla ja sitä laajemmin voimme edustaa nuoria- ja opiskelijoita Eurooppa-keskustelussa.