Eurooppalaisuus

Keskustelua eurooppalaisuudesta ja EU:sta on tuotava esille entistä laajemmin. Eurooppaa hiljattain koetelleet kriisit ovat olleet kolaus koko unionille. Keskustelussa on hyvä palata perusteisiin ja muistaa, että EU on ennen kaikkea rauhanprojekti. Eurooppanuorilla on tärkeä tehtävä tuoda yhteen erilaisia mielipiteitä ja kannustaa nuoria rakentavaan keskusteluun EU:sta.

Kokemusta kehiin

Olen Sonja Savola ja haen Eurooppanuorten varapuheenjohtajaksi vuodelle 2017. Olen toiminut kaksi vuotta Europpanuorten hallituksessa ja tätä aiemmin TEN:in hallituksessa Tampereella. Kuluvana vuonna olen toiminut Eurooppanuorten kotimaantyöryhmän puheenjohtajana. Näiden vuosien aikana olen saanut osallistua aluejärjestötoimintaan, viestinnän toteuttamiseen, kansainvälisiin tapahtumiin ja monipuolisten tapahtumien järjestämiseen. Olen saanut todistaa järjestön kehittymistä ja kasvua.

Ensi vuodesta on tulossa mielenkiintoinen ja haasteita tarjoava juhlavuosi. Eurooppanuoret juhlii järjestönä omaa 20-vuotista taivaltaan samaan aikaan kun Suomi täyttää pyöreät 100 vuotta. Näiden lisämausteiden lisäksi keväällä järjestetään kuntavaalit, missä Eurooppanuorten tulee nostaa esille keskeisiä eurooppalaisia kysymyksiä. Aluejärjestömme ovat keskeisessä roolissa kaikkien näiden tavoitteiden toteuttamisessa ja laadukkaiden tapahtumien järjestämisessä. Annetaan aluejärjestöille kaikki se tuki, minkä he ansaitsevat – riittävästi resursseja ja koulusta sekä laadukkaita aluepäiviä.

Arvoisat Eurooppanuoret,

pyydän luottamustanne toimia Eurooppanuorten varapuheenjohtajana vuonna 2017. Vuosien kokemus Eurooppanuorista antaa minulle hyvät eväät toimia varapuheenjohtajan tehtävässä. Haluan jakaa omaa kokemustani edelleen uusille toimijoille, jotta Eurooppanuorten asemaa laadukkaana nuorisojärjestönä voidaan edelleen vahvistaa.

Nähdään Helsingissä!

Sonja Savola
shibbyn(a)gmail.com
0400-437541