Eurooppanuoret hakee päätoimittajaa Tähdistö-lehdelle!

Tähdistö on Eurooppanuorten julkaisema asiantuntija- ja järjestölehti, joka ilmestyy aktiivisesti digitaalisessa muodossa sekä vuonna 2017 kahtena painettuna teemajulkaisuna.

Vuonna 2017 lehden toimintaa lähdetään kehittämään erityisesti verkon ja digitaalisten julkaisujen osalta. Tavoitteena on aktivoida Eurooppanuorten laaja aktiivijoukko mukaan kirjoittamaan, ideoimaan ja suunnittelemaan sekä tehdä Tähdistöstä Suomen paras Eurooppa-aiheinen järjestölehti.

Päätoimittajan tehtävistä keskeisin on lehden toimituskunnan kokoaminen ja sen toiminnan koordinointi: päätoimittaja ideoi juttuja, jakaa tehtäviä sekä huolehtii, että juttuja ilmestyy säännöllisesti. Hän kirjoittaa itse, editoi muiden tekstejä ja ylläpitää verkkolehteä. Ajoittain hän kasaa lehden mielenkiintoisimpia artikkeleita myös uutiskirjeeksi.

Sinustako Tähdistön päätoimittaja?

Päätoimittajan tehtävä sopii Eurooppanuorten jäsenelle, jolla on aito halu kehittää lehden toimintaa ja tehdä töitä paremman Euroopan eteen. Kirjoituskokemus auttaa, mutta kiinnostus on edellytys.

Tähdistön verkkolehteen liittyvistä tehtävistä maksetaan 500 euron korvaus vuodessa. Lisäksi päätoimittaja voi ottaa hoitaakseen molemmat tai toisen Tähdistön painetuista teemajulkaisuista. Niistä maksetaan 250 euron korvaus julkaisua kohden.

Tähdistön päätoimittajuus on erinomainen mahdollisuus kehittää omia organisointikykyjä ja kirjoitustaitoa, katsella näköalapaikalta valtakunnallisen nuorisojärjestön toimintaa ja kartuttaa omaa järjestökokemusta sekä oppia lisää Eurooppa-aiheista ja osallistua suomalaiseen Eurooppa-keskusteluun.

Toimita vapaamuotoinen hakemuksesi otsikolla “Tähdistön päätoimittaja” 8.2.2017 klo 23:55 mennessä pääsihteerille osoitteeseen kristian.kyllonen(at)eurooppanuoret.fi, jolta saat tarvittaessa myös lisätietoja. Hakemuksia ei palauteta. Liittohallitus päättää valinnasta kokouksessaan 9.2.