Hei!

Olen Karoliina Rajala, 24-vuotias kansainvälisen liiketoiminnan opiskelija ja vuoden 2017 tulen toimimaan Eurooppanuorten Tähdistö-lehden päätoimittajana. Vaikka lehtityö on minulle jo entuudestaan tuttua, odotan innolla, että pääsen uusien haasteiden pariin laadukkaan Eurooppa-julkaisun parissa.

Kiinnostuin media-alasta jo opintojen alussa, jolloin aloin kirjoitella freelance-pohjalta useisiin julkaisuihin. Myöhemmin sain mahdollisuuden toimia vuoden ajan myös Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry:n KYliste-lehden päätoimittajana. Euroopan unioniin liittyvää keskustelua aloin seurata aktiivisesti kesällä 2016 toimiessani Brysselissä ajatushautomo Carnegie Europen historian ensimmäisenä suomalaisena harjoittelijana. Palasin kaupunkiin vielä myöhemmin samana vuonna tekemään viestintäprojekteja nonprofit-organisaatiolle Young Professionals in Foreign Policy (YPFP Brussels).

Vaikka Suomi liittyi Euroopan unioniin jo yli 20 vuotta sitten, edelleen tuntuu siltä, että EU-instituutiot näyttäytyvät useille suomalaisille kaukaisina toimijoina. Euroopan unionin toimintatavoista ja päätöksentekoprosesseista on monen mielestä puutteellisesti tietoa. Epätietoisuudella on tapana lisätä asenteita, jotka voivat edelleen johtaa lyhytnäköisiin tai harkitsemattomiin ratkaisuihin. Tämä on tullut havaittua erityisesti viime aikojen poliittista myllerrystä seuratessa niin Euroopassa kuin sen ulkopuolella. Samaan aikaan lähdekritiikin merkitys on korostunut entisestään.

Tähdistön päätoimittajana aion toimia entistä aktiivisemman EU-keskustelun avaajana. Julkaisemme mielellämme niin Eurooppanuorten aktiivien kuin EU-asioissa harjaantuneempien akateemikkojen ja muiden asiantuntijoiden tekstejä. Jos teillä on ideoita tai ajatuksia, niin olkaa yhteyksissä ja keskustellaan lisää!

Tähdistö on Eurooppanuorten julkaisema asiantuntija- ja järjestölehti, joka ilmestyy aktiivisesti digitaalisessa muodossa sekä vuonna 2017 kahtena painettuna teemajulkaisuna. Jos sinulla on ideoita, juttuvinkkejä tai kehitysehdotuksia Tähdistöön liittyen, voit olla yhteydessä Karoliinaan karoliina.rajala@eurooppanuoret.fi.

Eurooppanuorten liittohallitus teki valinnan Tähdistön uudesta päätoimittajasta kokouksessaan 9. helmikuuta. Päätoimittajahaku oli avoin kaikille jäsenille. Liittohallitus kiittää kaikkia hakeneita!