Jyväskylän Eurooppanuorten toiminta on pyörähtänyt vuoden 2017 osalta vauhdikkaasti käyntiin ja on aika tehdä pieni kurkistus siihen, mitä olemme jo tehneet ja millaisia tapahtumia tulemme teille kuluvan vuoden aikana tarjoamaan. Tänä vuonna JENin toiminta tuo mukanaan paljon uusia toimijoita sekä mielenkiintoisia ja vaikuttavia tapahtumia. Erityisesti Suomen 100-vuotisjuhlat luovat hyvän lähtökohdan toimintaamme, joka tulee näkymään myös osana tapahtumiamme. Vuosi 2017 ei ole kuitenkaan ainoastaan Suomen 100-vuotisjuhlien takia merkityksellinen, sillä myös Eurooppanuoret ry juhlii tänä vuonna 20 vuoden taivaltaan Eurooppatietoisuuden levittäjänä, joka tulee myös näkymään osana tapahtumatarjontaamme. Eurooppakeskustelun osalta Eurooppanuorten juhlavuosi osuu tärkeään aikaan. Brexitin myötä vahvistunut euroskeptisyys on kerännyt kannatusta ja eurooppalaisessa keskustelussa arvostusta kerätään helpoilla populistisilla avauksilla. Tämän vuoksi Eurooppanuorilla on tänä vuonna entistäkin tärkeämpi rooli toimia tasapuolisena keskustelufoorumina nuorille ja mahdollisuus ottaa paikkansa nuorten eurooppalaisten keskuudessa.

Toiminnan täyteinen vuosi käynnistettiin Trump ja populismi tapahtumalla. Yhdysvaltojen uusi presidentti Donald Trump kiinnosti Keski-Suomessa asti ja tapahtuma olikin niin menestyksekäs, että se piti heti aluksi siirtää isompaan saliin yleisöryntäyksen seurauksena. Alkuvuotta jatkettiin Helsingissä järjestettävillä järjestöpäivillä 18-19.helmikuuta, jonka perään heti seuraavalla viikolla pidettiinkin jo JENin ensimmäinen oma tapahtuma Eurooppa-aamiaisen merkeissä. Eurooppa-aamiaiseen kanssamme ajankohtaisista asioista saapui keskustelemaan europarlamentaarikko Henna Virkkunen. Eurooppa-asiat löivät läpi myös aamutuimaan ja Bar Passioniin saapuikin noin 30 Euroopan ajankohtaisista teemoista kiinnostunutta nuorta. Eurooppa-aamiaisesta ja Virkkusen mietteistä voi lukea lisää täältä: www.eurooppanuoret.fi/2017/03/eu-henna-virkkunen-ja-aamiainen-kiinnostivat-nuoria-jyvaskylassa/

Kevään osalta keskeiseksi teemaksi nousevat kuntavaalit. JEN tarttuu tähän teemaan yhteistyössä YK nuorten kanssa järjestettävällä kuntavaalipaneelilla. Vaalien jälkeen lähestyykin Eurooppanuorten kannalta keskeinen liputuspäivä eli Eurooppapäivä 9.5. Aiempien vuosien tapaan tätä päivää juhlistetaan levittämällä Eurooppa—tietoisuutta keskellä Suomen kauneinta katua, Jyväskylän Kauppakatua. Kesän ajaksi toimintamme hiipuu pienoiselle tauolle, joskaan täysin passiivisiksi ei ole tarkoitus ryhtyä. Kesän aikana tavoitteena on järjestää vähintään yksi yhteinen tapaaminen hallituksen kesken, jotta syksyn saapuessa olisimme valmistautuneita ja valmiina polkaisemaan toiminnan täyteen höyryyn heti opintovuoden startattua. Ennen syksyn saapumista loppukesä huipentuu kuitenkin vielä legendaariseksi muodostuneeseen Linnaseminaariin 18 – 20. päivä elokuuta.

Syksyn ensimmäinen tavoite on järjestää mielenkiintoisia ja ajankohtaisia seminaareja, joiden alustajiksi houkuttelemme vaikuttavia puhujia. Myös JENin perinteinen uusien ilta tullaan järjestämään valaisemaan pimentyvää syksyä. Näiden lisäksi osallistumme aktiivisesti kattojärjestömme toimintaan sekä järjestö- ja aluetapaamisiin. Seuraamme myös aktiivisesti mahdollisuuksia osallistua vuoden aikana erilaisiin kansainvälisiin seminaareihin ympäri Eurooppaa. Vuoden päätteeksi toivomme, että olemme keränneet sankan joukon innokkaita mukaan niin JENin hallitustoimintaan kuin myös Eurooppanuorten kansalliseen hallitukseen kiinnostuneita.  Vuoden päätämme vielä JENin omilla pikku jouluilla. Eurooppanuorten juhlavuosi puolestaan huipentuu vielä syksyllä järjestettäviin vuosijuhliin!

Tervetuloa kanssamme juhlimaan 100-vuotiasta Suomea ja 20-vuotiasta Eurooppanuoret ry:tä mielenkiintoisissa tapahtumissa ympäri vuoden. Meihin törmäät varmasti myös eri koulutustapahtumissa ja messuilla.  Juhlavuotta voi seurata somessa tägillä #Eurooppanuoret20.