Eurooppanuorten Järjestöpäivät kokosivat yhteen nuoria ympäri Suomea ja käynnistivät järjestön 20-vuotisjuhlavuoden. Kaksipäiväiset Järjestöpäivät järjestettiin Helsingin Globaalikeskuksessa 18.-19.2. Tapahtumaan osallistui suuri määrä jo aiemmin toiminnassa mukana olleita Eurooppa-henkisiä aktiiveja, minkä lisäksi mukana oli myös paljon uusia kasvoja. Järjestöpäivät ennakoivat loistavaa loppuvuotta –  niiden aikana kehiteltiin tuoreita ideoita ja enemmän toimintaa ympäri koko Suomen! Viikonlopun monipuolinen ohjelma oli valaiseva sekä uusille Eurooppanuorille että jo kokeneemmille toimijoille, ja se perehdytti osallistujat järjestötyön saloihin ja tapahtumatuotannon kiemuroihin.

Ohjelman ensimmäisenä päivänä keskityttiin erityisesti järjestön aktiivisen keskustelukulttuurin vahvistamiseen sekä uuden poliittisen ohjelman ajamiseen. Iltaohjelmassa oli rentoa oleskelua saunomisen ja Eurooppa-keskustelun merkeissä. Toisen koulutuspäivän työpajoissa luotiin muun muassa uusia tapahtumakonsepteja. Esittelyssä oli Eurooppanuorten strategia 2017-2021, jonka jalkauttaminen on alkanut tänä vuonna. Järjestön kansainvälinen toiminta ja hieman paikallisemmin kevään kuntavaalit olivat myös toisen päivän teemoja. Järjestöpäivät päättyivät innostavaan keskusteluun, jossa EU-kysymyksiin paneuduttiin simulaationa liikkumalla puolesta-vastaan -janalla oman näkemyksen mukaisesti ja perustellen omia mielipiteitä muille osallistujille.

“Eurooppanuoret osallistuu 20-vuotisjuhlavuotenaan julkiseen keskusteluun vieläkin tiiviimmin, ja mielenkiintoisia tapahtumia löytyy varmasti kaikille Eurooppa-mielisille”, kommentoi Eurooppanuorten puheenjohtaja Tuomas Tikkanen alkavan juhlavuoden tunnelmia. 

Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomana Eurooppa-myönteisenä voimana Eurooppanuoret on houkutellut jäsenikseen hyvin erilaisista taustoista tulevia nuoria.  Lista aktiivisista aluejärjestöistä löytyy nettisivuiltamme. Kurkkaa täältä esimerkiksi Tampereen Eurooppanuorten haastattelusarja, jossa suomalaiset kertovat suhteestaan Eurooppaan ja eurooppalaisuuteen.

Tervetuloa mukaan Eurooppamyönteiseen toimintaan!