Britannian The X-Factor -kilpailussa huikeasti menestynyt Saara Aalto on valittu Vuoden 2017 nuoreksi eurooppalaiseksi. Eurooppanuorten myöntämä tunnustus annetaan henkilölle, joka antaa positiivisen kuvan eurooppalaisuudesta ja toimii merkittävästi kansainvälistä suvaitsevaisuutta edistävällä tavalla.

– Saara Aalto on omalla esimerkillään kannustanut nuoria kansainvälistymään ja rikkomaan omia rajojaan. Omalla urallaan ja asenteellaan Aalto on näyttänyt meille kaikille mallia siitä, miten kaikki on mahdollista jos vain uskoo unelmiinsa, kommentoi Eurooppanuorten puheenjohtaja Tuomas Tikkanen.

Saara Aalto oli iloisesti yllättynyt kuullessaan tunnustuksesta ja nuorilta saamastaan luottamuksesta. Kansainvälisellä urallaan eurooppalaisesta identiteetistä on tullut luonnollinen osa Saara Aallon elämää.  

–  Matkustaminen, kansainvälisyys ja uusiin ihmisiin tutustuminen on avannut silmiäni ja tehnyt minusta rohkeamman ja suvaitsevaisemman. Toisaalta näen arjessani kulttuurieroja, mutta samalla huomaan miten samanlaisia ihmiset ovat joka puolella maailmaa, Saara Aalto kuvailee omaa kokemustaan eurooppalaisuudesta.

Laulajalle itselleen eurooppalaisuus merkitsee erityisesti suvaitsevaisuutta ja sitä hän haluaa tuoda esiin myös oman uransa kautta.

– On tärkeä muistaa, että kukaan ihminen ei voi arvostella tai tuomita toista, vaan me ollaan kaikki yksilöitä yhdessä. Jokainen ihminen ansaitsee kokea olevansa rakastettu ja hyväksytty. Siitä tunteesta syntyy niin paljon hyvää maailmaan, Aalto iloitsee.

Vuoden nuori eurooppalainen valittiin nyt 13. kerran. Valinta julkistettiin 9.5.2017 Eurooppa-päivää juhlistavassa Eurooppanuorten tapahtumassa Helsingin Narinkkatorilla.