Eurooppanuoret kiittää Keskustaa ja Kokoomusta hallitusyhteistyön katkaisemisesta Perussuomalaisten kanssa.

“Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho on aiemmalla poliittisella urallaan toiminut vastoin länsimaisen liberaalin demokratian perusarvoja ja ihmiskäsitystä, joihin Suomen hyvinvointi ja menestys nojaavat. Ei ole mitään syytä olettaa, että Halla-ahon epäisänmaallinen toiminta olisi muuttumassa, pikemminkin päinvastoin”, jyrähtää Eurooppanuorten puheenjohtaja Tuomas Tikkanen.

Tikkasen mukaan jo yhteistyö vanhan, EU-kriittisen PS:n kanssa on ollut merkittävä jarru Suomen EU-politiikalle. Jos taas yhteistyöhön olisi lähdetty uuden, avoimen EU- ja muukalaisvastaisen Halla-ahon perussuomalaisten kanssa, olisi riskinä ollut Suomen ajautuminen pahasti sivuraiteille nyt, kun EU:n tulevaisuuden suuntaa muovataan.

“Suomen tulevan hallituksen on otettava suurempi vaihde silmään EU-politiikassa. EU on siirtymässä Saksan ja Ranskan johdolla intensiiviseen unionin kehittämisen ja syventyvän integraation aikaan, ja on Suomen etu olla mukana tässä ytimessä”, Tikkanen arvioi.

“Pimeyden voimien siirtäminen sivuun hallituksesta oli tässä tilanteessa ainoa oikea vaihtoehto. Suomi ei tarvitse Euroopan rasistipuolueita ihannoivia populisteja edustamassa itseään, kun Euroopan haasteisiin haetaan yhteisiä ratkaisuja.”

Eurooppanuorten mukaan Perussuomalaisten siirtäminen sivuun hallituksesta avaa oven muille puolueille kantaa vastuunsa Suomen kansainvälisen aseman määrittelyssä yhä epävarmemman tulevaisuuden maailmassa.

Tuomas Tikkanen arvioi, että Halla-ahon perussuomalaiset on taho, jonka kanssa dialogi tulee jatkossa olemaan hankalaa. Eurooppanuoret on tähän mennessä pyrkinyt avoimeen keskusteluyhteyteen kaikkien puolueiden kanssa, mutta seuraa nyt tarkkaan, minkälaisia kannanottoja Perussuomalaisten riveistä tulee.

“Halla-ahon perussuomalaiset tulee ajamaan itsensä suomalaisen politiikan marginaaliin. Meidän EU-myönteisten, kansainväliseen ja avoimeen Suomeen uskovien voimien tulee niin ikään terävöittää viestiämme. On vahdittava tarkkaan, että kovaa oppositiosta huutavien populistien viestiä ei muiden puolueiden toimesta normalisoida. Kokoomuksen ja Keskustan päätös on tässä ketjussa hyvä alku”, Tikkanen sanoo.

Tue eurooppalaista ja kansainvälistä Suomea. Liity Eurooppanuorten jäseneksi täällä:
https://eurooppanuoret.fi/liity-jaseneksi/

 

Lisätiedot:

Tuomas Tikkanen
Puheenjohtaja, Euroopanuoret ry
tuomas.tikkanen@eurooppanuoret.fi
+358 40 5235768​⁠​

 

Kuva: Kuvakaappaus/Nyt.fi