KUTSU EUROOPPANUORET RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN LIITTOKOKOUKSEEN

Eurooppanuorten liittokokous Helsingissä 2.-3.12.2017

Tervetuloa Eurooppanuorten sääntömääräiseen liittokokoukseen vaikuttamaan järjestön toimintaan ja valitsemaan uudet toimijat vuodelle 2018. Liittokokous järjestetään lauantaista sunnuntaihin 2.-3.12.2017. Liittokokous alkaa lauantaina klo 14:00. Kokouspaikkana toimii Allianssitalon iso sali, osoitteessa Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki.

Liittokokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntömääräiset asiat:

 • käsitellään liiton toimintakertomus edelliseltä kalenterivuodelta,
 • käsitellään tilinpäätös sekä toiminnantarkastajan ja tilintarkastajan lausunnot edelliseltä kalenterivuodelta,
 • vahvistetaan tilinpäätös ja päätetään vastuuvapauden myöntämisestä vastuuvelvollisille,
 • käsitellään liiton talousarvio ja toimintasuunnitelma seuraavaa vuotta varten,
 • valitaan liittohallituksen puheenjohtaja, jota kutsutaan myös liiton puheenjohtajaksi,
 • valitaan kaksi (2) liittohallituksen varapuheenjohtajaa ja liittohallituksen 7‐11 muuta jäsentä,
 • valitaan yksi (1) tilintarkastaja ja yksi (1) toiminnantarkastaja sekä näiden varahenkilöt,
 • hyväksytään jäsenjärjestöjen mallisäännöt,
 • määrätään jäsenmaksut henkilöjäsenille,
 • käsitellään mahdolliset aloitteet sekä
 • käsitellään mahdolliset liittokokouksen julkilausumat ja kannanotot.

Sääntömääräisten asioiden lisäksi liittokokouksessa hyväksytään Eurooppanuorten uusi poliittinen ohjelma sekä valitaan Eurooppanuorille puheenjohtaja, varapuheenjohtajat ja liittohallitus vuodelle 2018.

Jäsenten tai aluejärjestöjen liittokokoukselle osoittamat aloitteet tulee toimittaa liittohallitukselle kolme (3) viikkoa ennen liittokokousta (10.11.2017 mennessä) osoitteeseen tuomas.tikkanen(a)eurooppanuoret.fi.

Kokouksessa hyväksyttäviä asiakirjoja varten järjestetään kolme toimikuntaa lauantai-illan aikana.  Toimikunnissa käsitellään poliittista ohjelmaa, toimintasuunnitelmaa ja talousarviota sekä liittokokouksen julkilausumaa.

Liittokokouksessa käsiteltävät asiakirjat

Eurooppanuoret ry:n voimassa olevat säännöt

Eurooppanuorten voimassa oleva strategia 2017-2021

Esityslista – Liittokokous 2017

Liite 1 – Menettelytapajärjestys – Liittokokous 2017

Liite 2 – Toimintakertomus 2016

Liite 3 ja 4 – tilinpäätös 2016 ja tilin- ja toiminnantarkastajan lausunnot

Liite 5 – Esitys poliittiseksi ohjelmaksi 2018

Liite 6 – Esitys toimintasuunnitelmaksi 2018

Liite 7 – Esitys talousarvioksi 2018

Liittokokouksessa käsiteltävät asiakirjat löytyvät myös Eurooppanuorten aktiivit -Drive-kansiosta. Etukäteen liittokokoukseen ilmoittautuneille on varattu kokousasiakirjat myös paperisena pumaskana.

Liittokokouksen ohjelma ja alustava aikataulu

Lauantai 2.12.2017

12:30 – Ilmoittautuminen ja äänioikeuksien tarkistaminen kokouspaikalla alkaa
14:00 – Kokous avataan
16:30 – Kokous tauolle, päivällinen
17:30 – Toimikunnat aloittavat työskentelynsä: poliittinen ohjelma, toimintasuunnitelma&talousarvio, julkilausuma
20:00 – Iltaohjelma Allianssitalon saunatiloissa: ehdokkaiden tenttaamista & muuta rentoa ohjelmaa

Sunnuntai 3.12.2017

09:00 – Kokous jatkuu
13:00 – Kokous tauolle, lounas
14:00 – Kokous jatkuu
16:00 – Kokous päättyy

Äänioikeus Eurooppanuorten liittokokouksessa

Äänioikeus yhdistyksen sääntömääräisessä liittokokouksessa on henkilöjäsenillä, jotka ovat maksaneet vuoden 2017 jäsenmaksunsa viimeistään kolme (3) viikkoa ennen liittokokousta (10.11.2017). Jos et ole varma jäsenmaksusuorituksestasi kuluvalta vuodelta, voit tarkistaa tilanteen ja pyytää maksutiedot Eurooppanuorten pääsihteeriltä kristian.kyllonen(a)eurooppanuoret.fi.

Ilmoittautuminen & käytännön järjestelyt

Toivomme kaikkia liittokokoukseen osallistuvia ilmoittautumaan etukäteen sujuvan kokouksen takaamiseksi kaikille. Ilmoittautuminen liittokokoukseen tapahtuu Holvi-verkkokaupan kautta, ja se sulkeutuu 24.11.2017. Liittokokoukseen voi osallistua tarvittaessa myös ilman ennakkoilmoittautumista, mutta tällöin osallistujalle ei ole voitu varata kokousmateriaaleja, ruokailuja tai majoitusta.

Huom! Jos osallistut koko viikonlopuksi, suosittelemme valitsemaan ruokailut sisältävän maksullisen ilmoittautumisen. Pasilan juna-aseman remontin takia ravintolapalveluiden saatavuus Itä-Pasilassa on entistä heikompaa, erityisesti viikonloppuisin.

Ilmoittautumiseen pääst täältä: https://holvi.com/shop/eurooppanuoret/

Kokousmateriaalit julkaistaan kolme viikkoa ennen liittokokousta Eurooppanuorten verkkosivuilla (10.11.2017 mennessä). Etukäteen ilmoittautuneille kokousmateriaalit ovat jaossa myös paikan päällä.

Eurooppanuoret tukee jäsentensä osallistumista liittokokoukseen korvaamalla matkakustannuksia 20 euron omavastuulla 50 euroon asti. Matkakorvaukseen ovat oikeutettuja henkilöt, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa vuodelta 2017 ja toimittaneet matkakorvaushakemuksen tositteineen 10.12.2017 mennessä. Lisätietoja ja lomakkeet voi pyytää Eurooppanuorten pääsihteeriltä kristian.kyllonen(a)eurooppanuoret.fi.

Ehdolle Eurooppanuorten liittohallitukseen?

Liittokokouksessa valitaan Eurooppanuorille puheenjohtaja, varapuheenjohtajat ja liittohallitus toimikaudelle 2018. Jokainen Eurooppanuorten henkilöjäsen, joka on maksanut jäsenmaksunsa vuodelle 2017, on oikeutettu hakemaan tehtäviin. Ehdolle luottamustoimiin voi ilmoittautua kokouspaikalla.

Ehdokkuudestaan voi ilmoittaa myös ennakkoon, ja saada esittelynsä Eurooppanuorten verkkosivuille ja somekanaviin, joita julkaistaan aina liittokokoukseen asti. Ehdokkaille on varattu myös mahdollisuus saada esittelynsä kokouksessa jaettavaan liittokokouspumaskaan. Tätä varten on julkaistu erillinen kysymyspatteristo, jonka linkin löydät alta sekä Facebookissa Eurooppanuorten aktiivit -ryhmästä ja liittokokouksen eventistä. Saadakseen esittelynsä liittokokouspumaskaan, tulee kysymyspatteristoon vastata viimeistään tiistaina 28.11.2017.

Kysymyspatteristo liittohallituksen tehtäviin hakeville

Tsekkaa muut ohjeistukset ehdokkaille täältä: Ohjeet ehdokkaille 2017

Eurooppanuorten vuoden 2017 liittohallitus kannustaa kaikkia tehtävistä kiinnostuneita rohkeasti hakemaan! Jos haluat kuulla liittohallituksen tehtävistä enemmän, ota rohkeasti yhteyttä.

Kysyttävää?

Lisätietoja liittokokouksesta antaa ja kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin vastaa Eurooppanuorten puheenjohtaja ja pääsihteeri:

Kristian Kyllönen
+358 45 189 7090
kristian.kyllonen(a)eurooppanuoret.fi

Tuomas Tikkanen
+358 40 523 5768
tuomas.tikkanen(a)eurooppanuoret.fi

Tervetuloa liittokokoukseen!