Hei!

Olen Ida Pasanen, 26-vuotias valtio-opin opiskelija ja valmistumassa joulukuussa yhteiskuntatieteiden maisteriksi. Haen Eurooppanuorten liittohallitukseen, koska kannatan vahvasti liikkeen ajamia asioita. Haluan, että EU:sta keskustellaan entistä enemmän ja että tuo keskustelu pohjautuu faktoihin. Haluan olla mukana herättämässä kiinnostusta EU-kysymyksiä kohtaan ja edistää myönteistä suhtautumista unioniin. Euroopan unioniin kätkeytyy valtava potentiaali – viestitään siitä.

Kipinä EU-kysymyksiä kohtaan syttyi itselläni keväällä 2009 Strasbourgissa, jolloin vierailimme Euroopan parlamentissa lukioryhmäni kanssa. Tuo Ranskassa virinnyt kiinnostus on vienyt minua moniin paikkoihin: vaikuttamaan Tampereen Eurooppanuorissa sihteerinä, toimimaan Eurooppalaisen Suomen europarlamenttisimulaatioiden vetäjänä, tekemään Brysseliin korkeakouluharjoittelun Suomen pysyvässä EU-edustustossa, opiskelemaan EU-kursseja Kentin yliopistossa Britanniassa, toimimaan yhtenä Eurooppanuorten Tähdistö-lehden kirjoittajista ja lopulta laatimaan graduni Euroopan unionin päätöksenteosta. EU-asiat ovat siis hyvin tuttuja itselleni, mistä uskon olevan hyötyä myös tässä tehtävässä.

Opintojeni ohella olen tehnyt erilaisia koulutustöitä ja hakenut uusia näkökulmia kouluttamiseen kasvatustieteiden perusopinnoista. Olen vieraillut 50:ssä koululuokassa puhumassa maailman muutoksesta ja kannustanut nuoria mukaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, vetänyt 10-20 europarlamenttisimulaatiota ja toiminut kouluttajana politiikan tutkimuksen valmennuskurssilla kolmeen otteeseen. Koulutusosaamiseni onkin yksi sellainen osaamisalue, jonka voisin tuoda mukanani Eurooppanuorten hallitukseen. En pelkää puhua yleisön edessä ja voin tarvittaessa pitää vaikkapa pieniä koulutuksia tai työpajoja.

Mitä tulee Eurooppanuoriin ja tulevaan vuoteen, haluan, että Eurooppanuoret ovat entistä tunnetumpi järjestö, jonka toimintaan on helppoa ja houkuttelevaa tulla mukaan. Järjestö, joka toivottaa lämpimästi uudet toimijat mukaan puolue- ja koulutustaustoista riippumatta. Haluan, että tapahtumat ovat jatkossakin laadukkaita ja hyvin organisoituja. Eurooppanuortenkin toiminnan keskiössä on politiikka, mikä usein mielletään raskaaksi aihealueeksi. Toivon, että toiminnassa säilyy jatkossakin pieni pilke silmäkulmassa – vitsaillaan jatkossakin EU-ämpäreiden kustannuksella, lauletaan juhlissa itseironisia lauluja ja jaetaan Facebookissa Juncker-meemejä.

Olisi hienoa päästä ottamaan isompaa roolia tässä hienossa järjestössä. Nähdään liittokokouksessa!