Hei!

Olen Iida Yliannala, parikymppinen helsinkiläistynyt eteläpohjalainen, skarppi ja valveutunut politiikkanörtti, ehdolla Eurooppanuorten liittohallitukseen.

Juureni ovat opiskelijapolitiikassa, ja kuluneen vuoden olen toiminut Väestöliiton nuorten työryhmässä sekä Pääkaupunkiseudun Eurooppanuorten varapuheenjohtajana. Takataskussani minulla on vauhdikkaita viestintälinjoja, sydämessäni rakkaus sosiaalipolitiikkaan ja päässäni unelma urasta rauhanneuvottelijana. Vapaa-ajallani nautin tummapaahtoisesta kahvista, snapchattiin höpöttelystä ja spåra-ajeluista kuulokkeet korvilla.

Olen valmis kehittämään Eurooppanuorista Suomen kovimman EU-asioiden asiantuntijajärjestön ja rakastavan järjestökodin kaltaisilleni Eurooppa-intoilijoille. Tähän tehtävään olen saanut työkaluja toimimalla Eurooppanuorten lisäksi myös muissa järjestöissä, kuten Suomen Lukiolaisten Liitossa, Väestöliitossa ja johtamalla viestintää TEDxYouth @Kolmikulma-projekteissa.

Vuonna 2018 Eurooppanuoret tulee olemaan aktiivinen ja rohkea keskustelun aloittaja niin valtakunnallisissa medioissa kuin paikallistasollakin. Tulevia Eurovaaleja silmällä pitäen meidän on huolehdittava, että yleinen keskustelu pysyy argumentoituna ja asiallisena debattina. Meidän on koulutettava toimijoitamme niin, että jokainen osaa viestiä vakuuttavasti ja yhtenäisesti.

Sitoudun tekemään töitä Eurooppanuorten hallituksessa sen varmistamiseksi, että toimintamme on monimuotoista ja avointa. Yhdenvertaisuusteemat, kuten saavutettavuus ja kielikysymykset on nostettava tapetille, jotta saamme mukaan erilaisista lähtökohdista tulevia toimijoita. Tähdistö-lehti on osaltaan onnistunut viestimään kolmikielisesti, ja tästä inspiroituneena olemme myös pilotoineet sitä PENussa. Meillä onkin nyt toiminnassamme mukana aktiivinen joukko vaihto-opiskelijoita. Monimuotoinen ja avoin viestintä kasvattaa mandaattiamme tavoittamalla potentiaalisia ja aktiivisia toimijoita.

Järjestöllemme tulee luoda selkeä sisäisen viestinnän malli. Viestin on kuljettava alueilta keskusliittoon ja takaisin sekä alueiden välillä. Varsinkin alueiden väliseen viestintään on panostettava, ja keskusliiton on annettava siihen kanavia. Eri alueilla on upeita, monipuolisia toimintamalleja ja tapahtumakonsepteja, joiden jakaminen ja kehittäminen on ensiarvoisen tärkeää myös tulevaisuudessa.

Ole yhteyksissä, kehu tai haasta! Nähdään liittokokouksessa!

Iida Yliannala
@uberannala
iidayliannala@gmail.com
+358 400 664220