Tuomas Tikkanen (25) asettuu ehdolle Eurooppanuorten puheenjohtajaksi toiselle kaudelle vuodelle 2018. Hän on toiminut Eurooppanuorten puheenjohtajana vuoden, sekä aiemmin myös järjestön hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana.

”Eurooppanuorilla on suuri merkitys Suomessa käytävälle Eurooppa-keskustelulle. Olemme harvoja tahoja, jotka aktiivisesti nostavat esille myönteistä suhtautumista EU-integraatioon ja uskaltavat ääneen puolustaa kansainvälistä yhteistyötä Suomessa”, toteaa Tikkanen.

Tikkasen mukaan Eurooppanuoret ovat merkittävästi kasvattaneet rooliaan Eurooppa-keskustelun nuorena asiantuntijana. Järjestö tekee aktiivista yhteistyötä lukuisten sidosryhmien kanssa nuorisojärjestöistä viranomaisiin ja EU-instituutioihin.  Lisää on kuitenkin tehtävänä. EU-antipatiasta liikutaan hiljalleen kohti rakentavampaa keskustelua EU:n tulevaisuudesta, mutta uudenlaista debattia tarvitaan lisää. Suomessa käytävän Eurooppa-keskustelun olisi aika siirtyä yksinkertaisesta jahkailusta kohti aitoja näkemyksiä ja avauksia siitä, minkälaisessa EU:ssa Suomi haluaa toimia. EU:n uudistusagenda on vauhdittumassa entisestään, ja Suomen on terävöitettävä näkökulmansa.

”Tulevana vuotena alkaa toden teolla valmistautuminen 2019 käytäviin eurovaaleihin sekä Suomen EU-puheenjohtajuuskauteen. Tämä on erinomainen paikka Suomelle ja myös Eurooppanuorille profiloitua. Tarvitsemme sekä määrätietoista työtä, että kykyä viedä työn jälkiä eteenpäin”, sanoo Tikkanen.

Monessa asiassa on tänä vuonna onnistuttu. Järjestö on vaikuttavampi ja näkyvämpi kuin koskaan, rahoituspohja on kunnossa, toiminnan volyymi kasvussa ja useat aluejärjestöt elinvoimaisia. Eurooppanuorten vaikuttavuus lähtee ennen kaikkea toiminnan valtakunnallisuudesta ja aluejärjestöjen tarpeista.

“Ensi vuonna haluan varmistaa, että aluejärjestöjen ja jäsenistömme osaaminen saadaan entistä paremmin mukaan Eurooppanuorten kehittämiseen kautta linjan”, Tikkanen esittää.

Lisätiedot:

Tuomas Tikkanen
tuomas.tikkanen@eurooppanuoret.fi
040 523 5768