Tiedote

Vapaa julkaistavaksi 11.12.2017

EUROOPPANUORTEN JOHTO VUODELLE 2018 VALITTU!

Eurooppanuorten sääntömääräinen liittokokous kokoontui 2-3.12 Helsingissä Allianssi-talossa. Kokouksessa valittiin liiton toimijat vuodelle 2018. Puheenjohtajana jatkaa lappeenrantalaislähtöinen Tuomas Tikkanen. Varapuheenjohtajiksi valittiin Iiris Asunmaa Jyväskylästä sekä turkulainen Pietari Pikkuaho. Liittohallituksen jäseniksi valittiin vaalin jälkeen Juho Mäki-Lohiluoma Turusta, Anna Yli-Saunamäki, Eetu Heiska ja Mikko Myllymäki Jyväskylästä, Gurmann Saini Vantaalta, sekä Mari Tuokko, Iida Yliannala, Laura Sviili ja Erik Immonen Helsingistä.

Vasta valittu puheenjohtaja Tuomas Tikkanen hehkuttaa uutta liittohallitusta: “On mahtavaa päästä jatkamaan liiton puheenjohtajana vielä toinen kausi etenkin kun mukana on näin innostunut ja osaava uusi liittohallitus. Olen täysin varma, että tämän jengin kanssa viemme Eurooppanuorten toiminnan seuraavalle tasolle.”

Liittokokouksessa hyväksyttiin myös Eurooppanuorten historian ensimmäinen poliittinen ohjelma, joka linjaa liiton tavoitteita esimerkiksi liittovaltiokehityksestä, EU:n instituutioista, talouspolitiikasta, ulko -ja turvallisuuspolitiikasta  ja ympäristöpolitiikasta. Poliittisessa ohjelmassa määritellään Eurooppanuorten kannattavan käytännöllistä ja tavoitteellista federalismia.

“Oli aivan mahtavaa seurata keskustelua poliittisesta ohjelmasta liittokokouksessamme. Huomaa, että nuoret ovat aidosti valmiita syvälliseen ja analyyttiseen keskusteluun EU:n tulevaisuudesta. Seuraavaksi meidän on aktiivisesti vietävä poliittisen ohjelman linjoja eteenpäin yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa”, linjaa tuore varapuheenjohtaja ja poliittisen ohjelman valmistelusta vuonna 2017 vastannut Iiris Asunmaa.

Liittokokouksen hyväksymän toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2018 ja poliittisen ohjelman voi lukea tästä:

Eurooppanuorten Poliittinen ohjelma

Eurooppanuorten toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2018

Lisätietoja:

Tuomas Tikkanen

+358 40 523 5768

Puheenjohtaja

Mikko Kymäläinen

+358 40 911 2049

Pääsihteeri