Tähdistö hakee printtilehden päätoimittajaa vuodelle 2018

Eurooppanuoret ry:n julkaisema asiantuntija- ja järjestölehti Tähdistö sai vuonna 2017 kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän printtilehden rinnalle myös viikottain päivittyvän verkkosivuston, minkä vuoksi haemme nyt vuodelle 2018 erillistä printtilehden päätoimittajaa! Tarjolla on siis erinomainen mahdollisuus päästä katselemaan näköalapaikalta valtakunnallisen nuorisojärjestön toimintaa ja samalla osallistua aktiivisesti suomalaiseen Eurooppa-keskusteluun! Tähdistön nykyinen päätoimittaja tulee jatkamaan vuonna 2018 verkkolehden päätoimittajana ja toimimaan yhteistyössä printtilehden päätoimittajan tehtävään valittavan henkilön kanssa.

Tähdistö on asiantuntija- ja järjestölehti, joka pyrkii edistämään Eurooppa-asioihin liittyvää keskustelua uskonnollisesta ja puoluepoliittisesti sitoutumattomalla tavalla. Julkaisuun kirjoittavat niin Eurooppanuorten aktiivit kuin EU-asioissa harjaantuneet asiantuntijat.

Printtilehden päätoimittajan tehtävistä keskeisin on printtilehden sisällön ideointi sekä toimituskunnan toiminnan koordinointi. Päätoimittaja päättää printtijulkaisun teemat, ideoi lehden sisältöä, jakaa tehtäviä toimituskunnalle ja huolehtii siitä, että Tähdistö ilmestyy vuoden aikana kahtena painettuna julkaisuna. Hän myös kirjoittaa itse ja editoi tarvittaessa muiden tekstejä. Ajoittain hän kasaa lehden mielenkiintoisimpia artikkeleita uutiskirjeeksi ja osallistuu erilaisiin tapahtumiin.

Mitä edellytämme?

Printtilehden päätoimittajan tehtävä sopii Eurooppanuorten jäsenelle, jolla on aito halu tehdä töitä paremman Euroopan eteen ja kehittää Tähdistön printtiversiosta entistä laadukkaampi julkaisu. Kirjoituskokemus auttaa, mutta kiinnostus Eurooppa-aiheita kohtaan ja yhteistyökykyisyys ovat edellytyksiä.

Tähdistön printtilehteen liittyvistä tehtävistä maksetaan 250 euron korvaus julkaisua kohden. Vuonna 2018 Tähdistö tulee ilmestymään kahtena temaattisena printtilehtenä, kerran keväällä ja kerran syksyllä 2018.

Miten tehtävään haetaan?

Toimita vapaamuotoinen hakemuksesi otsikolla “Tähdistön printtilehden päätoimittaja” 13.1.2018 klo 23:59 mennessä Eurooppanuorten pääsihteerille osoitteeseen rekryt(at)eurooppanuoret.fi. Lisätietoja antaa Tähdistön nykyinen päätoimittaja karoliina.rajala(at)eurooppanuoret.fi ja pääsihteeri Mikko Kymäläinen mikko.kymalainen(at)eurooppanuoret.fi. Hakemuksia ei palauteta. Liittohallitus päättää valinnasta kokouksessaan 14.1.2018.